Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Delar av ett bränslesystem

En bil skulle inte komma särskilt långt utan ett bränslesystem. Varje bränslesystemet komponenten utför en specifik funktion i att behålla, filtrering och förflyttning av bränsle från dess förvaringsfack hela vägen in i motorblocket. Systemet säkerställer att bränslet når motorn så fri från skadliga partiklar som möjligt, vilket skapar optimala förhållanden för förbränning och prestanda. Bränsletank

Som namnet antyder, en bränsletank är en behållare som lagrar ett fordons bränsleförbrukning. Bränsletankar har ett påfyllningsrör med en öppning på den sida av fordonet för att lägga bränsle till tanken. Tanken har också en elektronisk "trigger" som förmedlar information till gas mätare om mängden bränsle i tanken.
Bränslepump

Moderna bilar har ett bränsle pump fäst direkt eller inuti bränsletanken. Äldre fordon i allmänhet har en kopplad till motorn. Pumpar monterad nära bränsletanken använda el för att dra bränsle från tanken mot motorn. Bilar med bränslepumpar fästa nära motorn använder gravitationen för att dra bränsle in i motorn.
Bränslefilter

Fuel filter är avgörande för optimal prestanda och lång motor liv. Dessa komponenter är oftast installeras i båda ändar av bränslepumpen för att filtrera partiklar som annars skulle hämma förbränning och täppa motorkomponenter. Regelbunden inspektion av bränslefilter är nödvändigt att hålla ett bränslesystem utför på en hög nivå.
Bränsleinjektorer

Fuel system byggda efter 1986 har bränslespridare. Dessa elektroniska ventiler öppnar och stänger för att skicka en datorstyrd blandning av luft och bränsle in i motorblocket. Detta snabbar upp förbränningen, möjliggör snabbare motor respons vid acceleration, förbättrar bränsleekonomin och minskar utsläppen från fordon. Bränsleinjektorer beror mycket på fungerande bränslefilter att bibehålla topp prestanda.
Förgasare

En förgasare är föregångaren till bränsleinsprutningen. Denna komponent använder gravitationen för att skapa en lämplig blandning av luft och bränsle innan du skickar den till motorblocket. Enheten är relativt enkel konstruktion men kräver frekvent underhåll och är mindre effektiv än bränsleinsprutning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73325.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.