Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en syresensor på en 98 Honda Civic

A 1998 Honda Civic har två syresensorer: en mellan katalysatorn och avgasröret, och en sekund bakom katalysatorn i avgasröret. Syftet med en syresensor är att övervaka syrehalten i avgaserna. En dålig syresensor kan orsaka "check engine" lampan tänds. Motorn kan också köra dåligt och blåser rök ur avgasröret. Byta en syresensor är inte svårt om du har rätt verktyg och tid. Saker du behöver
Penetrerande olja
Ratchet
Syresensor socket
Visa fler instruktioner
1

Spray penetrerande olja runt basen av den primära syresensorn Där det gängorna i avgasröret. Syresensorn ligger i avgaskomponenter att värma upp och kyla ner och kan vara svåra att ta bort. Du kommer att behöva vara under Civic för att komma åt sensorn.
2

Koppla syresensorn från ledningsnätet. Addera 3

Placera spärren och syre sensor uttag över toppen av syresensorn. Hylsan har en kortplats för sensorledningarna att passera vilket gör att du kan lossa lambdasonden från dess monteringskrage. Vrid sockeln moturs för att lossa lambdasonden.
4

bort sockeln från syresensorn när det har blivit löst nog för att vända för hand. Ta syresensorn och kasta. Syresensorerna innehåller ädelmetaller och bör återvinnas på rätt sätt eller återsändas till en bil butik.
5

Installera en ny syresensor i den gängade kragen för hand och vrid den medsols tills den sitter fast. Placera sockeln syresensor över toppen av den nya lambdasonden för att dra åt den. Anslut den nya lambdasonden till det gamla ledningsnätet. Runt basen av den sekundära lambdasonden
6

Spray penetrerande olja där det gängor i grenröret. Ta den sekundära lambdasonden från motorrummet.
7

Upprepa steg 2 till 5 för att ta bort och installera den sekundära lambdasonden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73330.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.