Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Scan en Chrysler kod

Chryslers tillverkade före 1996 är utrustade med en inbyggd diagnostik I datorn (OBD I) som hämtar och lagrar alla felkoder som skickas till den från olika sensorer placerade i hela bilen. Chryslers tillverkade från 1996 har den andra generationen OBD II dator. När dessa sensorer upptäcker ett fel någonstans i bilen, skickar de felkoder till datorn, och datorn lyser den varning eller tjänsten lampor på instrumentpanelen. Du kan skanna dessa koder med en liten, handhållen datoriserad anordning som kallas en OBD I eller II code scanner. Saker du behöver
OBD I eller II code scanner med manuell
Startnyckel
Pencil
Paper
Visa fler instruktioner
1

Sök porten på förarsidan instrumentpanelen under rattstången. Du kommer att känna igen det eftersom det är samma storlek och form som den sammanbindande slutet av koden skannern.
2

Anslut streckkodsläsare i porten. Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid den till läge "II", noga med att inte starta motorn.
3

Vänta koden scanner för att slå på. Välj "Läs Codes" kommando eller något liknande. Vänta koden skannern för att visa koderna. Skriv ner de koder den visar på en bit papper.
4

Slå upp betydelsen av koderna i koden skannerns manual. Koppla ur skannern och få bilen servad eller reparerad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73338.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.