Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Typer av rattar

Ratten, en av de mest framträdande dragen i alla motorfordon, tillhandahåller de medel med vilka föraren styr i vilken riktning fordonet rör sig. Rattar finns i många stilar och typer. De som är intresserade av bilar skulle göra klokt i att bekanta sig med de vanligaste typerna och deras användningsområden. Tilt Rattar

Tilt rattar, introducerades av General Motors 1963, används oftast i lyxbilar. De tillåter olika människor att manövrera fordonet bekvämt genom att göra positionen hos ratten justerbar. I grund och botten, tilt rattar ansluter till en båge som tillåter dem att byta position genom att vrida upp och ner. Hjulen 'design gör rattstången att inte påverkas av förändringar i hjulets position. Detta sker genom användning av en spärrmekanism belägen i rattstången strax under hjulet.
Teleskop rattar

Teleskop rattar är också en justerbar modell av styrning hjul, men i detta fall är höjden är justerbar. Du kan justera dessa fälgar till ett oändligt antal positioner inom en 3-tums sortiment.
Justerbara rattar

justerbar rattstång rattar även justera höjden men göra det annorlunda från teleskop hjul. De skapar samma förändring i höjd skapad av teleskop hjul, förutom att de gör det genom att ändra hjulets titel. Dessa förändringar är mindre och mindre uttalade än de som åstadkoms med tilt rattar, dock. Istället för Ratchet mekanismer, justerbar rattstång hjul använder elmotorer eller lås komprimering.
Svängbara rattar

Först infördes som en del av den 1961 Ford Thunderbird, dessa intressanta enheter gör in och ut ur fordonen lättare. På många Ford fordon modeller på 1960-talet, svängbara rattar har en funktion som tillåter dem att flytta 9 inches till höger när du placerar fordonet i parken.
Återcirkulerande Wheels Ball Styrning

recirkulerande boll rattar kallas så för den mekanism som tillåter dem att vända fordonets hjul. Den viktigaste delen av denna typ av rattens system, Pitman arm, ansluter styrväxeln till centrum länken och tie-rods av Pitman axeln.
Rack-och-pinion styrning Hjul

Rack-och-drev rattar, förmodligen den vanligaste typerna av rattar som finns med 2010, ansluter till ett system som finns i ett metallrör, från vilken rack slutar sticker. En tie-rod länkar till varje ände av räcket, medan drevet länkar till rattstången. I andra änden ansluter Dragstång till styrarmen så att när du vrider på ratten, snurrar den växeln. Denna åtgärd flyttar racket, vilket i sin tur förflyttar bilens hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73342.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.