Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Plastic Strålkastarglas

Plast strålkastarglasen skydda strålkastare lökar, som ligger på framsidan av en bil. Dessa plast linser är utformade för att sprida ljuset från lampan och belysa de nödvändiga delar av vägen under mörka körförhållanden. Normalt slitage på plast linser kan ske över tid och kan ibland förbättras genom att polera den yttre ytan med rengöringsmedel. I händelse av en spricka utvecklar eller linsen blir grumligt bortom bärgning, kommer linsen att behöva ersättas. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
platt skruvmejsel
Spetstång
Visa fler instruktioner
1

köpa ett nytt objektiv plast strålkastare. Du kan ofta beställa detta från din biltillverkaren. Ange om du vill köpa en vänster eller höger lins, om det finns en skillnad i form.
2

Läs din instruktionsbok. Manualen har ofta detaljerade instruktioner specifikt för byte av lins strålkastare plast.
3

Öppna huven på din bil. Strålkastarna kan ofta nås från motorrummet.
4

Avlägsna glödlampan från plastlinsen bostäder. Du kan hitta på baksidan av lampan, genom att söka för elektriska ledningar, som leder till plastlinsen bostäder. Avlägsna kopplingen, följt av lampan. Glödlampan kan behöva skruvas, med hjälp av en stjärnskruvmejsel eller platt skruvmejsel. I vissa fall kommer lampan att hållas av klipp som kan tas bort med ett par nål-tång.
5

Lossa alla skruvar som håller plastlinsen bostäder till kroppen av fordonet, med hjälp av antingen en stjärnskruvmejsel eller en platt skruvmejsel. Använd en tång nål näsa för att lossa några klipp som kommer att hålla plastlinsen på plats.
6

Sätt i ny plast Strålkastarglas till samma plats den gamla ockuperade. Dra åt alla skruvar och åter fästa alla klipp, fästa den på kroppen av fordonet.
7

Installera om glödlampan. Glödlampan måste vara säker.
8

Test strålkastarna, och ge plasten Strålkastarglas en lätt skaka med handen för att känna om det är installerat ordentligt.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73360.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.