Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar ett batteri Terminal

En bils batteri ansluts till fordonet genom terminalerna, som är hylsorna som passar över batteripolerna. Syra och rost försämra terminalerna, som, om de inte övervakas, kommer att orsaka terminalerna att spricka och gå sönder. De ledningar vid polerna är vanligtvis täckt med gummi, skydda den från exponering för syra och vatten. Byta terminalen liknar skarvning en linje och endast kräver några verktyg för att slutföra. Saker du behöver
Wire eller fräsar bult
Rakblad
ersätter terminal
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort anslutningarna från fordonets batteri börjar med den negativa polen. Använd en spärrfunktion för att lossa terminalen sedan ut det ur batteriet.
2

Skär den skadade kabeln och uttaget av med bult eller avbitare. Klipp tråden precis bakom den befintliga gummi hylsan för att avlägsna eventuella korroderade delar av tråden. Addera 3

Använd ett rakblad eller mattkniv för att skära av en tum av gummi från gummimuffen. Skiva gummit längs dess längd glida då gummit runt omkretsen av tråden. Dra gummit bort att exponera ren tråd.
4

Placera tråden i den nya terminalen fästskruvar. Du har ett par alternativ för utbyte terminaler. Det enklaste att använda kommer att ha de fästskruvar som dra åt på tråden med en spärr. De andra typerna kräver specialiserad pressverktyg för att ta tag i tråden. Dra fast bultarna tills tråden inte kan dras från den nya terminalen.
5

Installera terminalerna tillbaka till batteriet, börjar med den positiva anslutningen. Se till terminalerna skjuts hela vägen in batteripolerna. Dra åt anslutningarna tills de är säkra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73363.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.