Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man testar för dålig chef Packningar

Den topplockspackning ligger mellan motorblocket och topplocket. Det förseglar motorns cylindrar så kylmedel inte läcker in i motorn. Det främjar också maximal komprimering av dess förbränningsrummet. Huvudet packningen är den mest avgörande tätning för en motor och kan vara kostsamt och tidskrävande om misslyckas. Lyckligtvis finns det flera sätt att testa för dåliga huvudet packningar. Instruktioner
1

Öppna din huva och kolla oljestickan. Se om det finns rester av kylvätska på oljestickan. När en topplockspackning raster, orsakar det oftast kylvätska att filtrera i oljan, vilket ger den ett mjölkaktigt utseende. För att vara säker, dränera lite olja i en kastrull, placera under ljus och se om det finns platser.
2

Slå på motorn, lämna den i parken och gå till baksidan av bilen för att kontrollera avgasröret. När huvudet packningar misslyckas, har avgaserna en vit färg. Ibland finns det en söt lukt som kommer ut ur röret.
3

Öppna din huva och använda en ficklampa för att inspektera området runt motorblocket och kompressionscylinder. Se om det finns uppenbara sprickor eller läckor kylvätska som kan tyda på en dålig topplockspackning.
4

försiktigt rev motorn medan bilen är i parken. Om bilen känns som det kan stanna gå tillbaka till ett viloläge, kan du ha en trasig topplockspackning. När topplockspackning misslyckas, kan komprimeringen inte vara tillräcklig för att hålla motorn igång. Prova denna metod flera gånger för att få en bättre uppfattning om du har en dålig topplockspackning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73364.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.