Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Felkoder för en 2001 Dodge RAM

Du kan hämta och vila felkoder för din 2001 Dodge Ram direkt från ditt hem garage, vilket sparar tid och pengar. The Ram levereras som standard med en On-Board Diagnostics II dator - OBD II - som hämtar och lagrar alla felkoder som skickas till den från sensorer i fordonet. När dessa sensorer upptäcker ett problem, de skickar en felkod till datorn, som tänds varningslampor eller tjänsten lampor på instrumentpanelen. Du kan hämta dessa felkoder med ett OBD II kod scanner. Du kan köpa en på många auto-delar återförsäljare. Saker du behöver
On-Board Diagnostics II code scanner med manuell
Visa fler instruktioner
1

Hitta den diagnostiska porten på förarsidan instrumentpanelen under rattstången. Det kommer att vara samma storlek och form som den sammanbindande änden av OBD II kod scanner. Anslut koden skanner i denna diagnostiska porten.
2

Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid den till "On" läge. Starta inte motorn. Detta kommer att driva på koden skannern.
3

Välj "Läs Codes" kommando eller något liknande i koden skannerns menyn. Vänta medan koden scannern hämtar koderna från datorn. Skriv de alfanumeriska koderna den visar på en bit papper.
4

Leta upp koderna i skannerns manual. Koppla ur skannern och få bilen servad eller reparerad baserat på felkoder.
5

Upprepa steg 1 och 2. Välj "Radera koder." Vänta medan skannern svarar på kommandot. Du kommer att känna att det är klart, om du ser meddelandet "Command Skickat" på koden skannern eller om huvudmenyn har uppstått på koden skannern. När processen är klar, koppla ur skannern från hamnen.
6

Starta motorn och kontrollera på instrumentpanelen att alla varnings-och service lampor har slocknat.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73370.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.