Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ansluter en generator till ett batteri

Oavsett vilken typ av bil du kör, är generatorn en av de viktigaste komponenterna i motorn. Det fungerar som en generator för att hålla batteriet laddat medan motorn är igång, och kontrollerar flödet av elektricitet till de olika elektriska komponenterna hos motorn. Över tiden, kan generatorn skadas av slitage, och du många behöver installera ett nytt för att hålla bilen igång ordentligt. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Ställ fordonet på en plan yta och stäng av motorn . Aktivera parkeringsbromsen. Låt motorn svalna helt (30 minuter till en timme) och öppna huven. Se bältet diagrammet på undersidan av huven eller radiatorn höljeskydd att lokalisera den exakta installationsområdet för den nya generatorn. Koppla bort den negativa batterikontakten med en nyckel eller hylsa.
2

Koppla bort alla sladdar till den gamla generatorn. Följ instruktionerna på diagrammet diagrammet för att lokalisera och lossa ormliknande trissa bältessträckare som håller bältet tight på plats, eftersom samma bälte fäster generatorn. Använd hylsa och spärrskaft för att lossa spännaren och skjut remmen. Ta nu slaka remmen och ta bort den från generatorn. Lossa skruvarna som håller fästet till generatorn med en hylsa eller skiftnyckel och ta bort den gamla generatorn.
3

Installera den nya generatorn. Montera den i stället för den gamla generatorn och ersätta de fästen. Dra åt bultarna på plats med en hylsa eller skiftnyckel. Sätt tillbaka ledningarna till den nya generatorn, men spara de positiva och negativa kopplingar till senare. Skjut Serpentine belt över generatorns remskiva och justera spännarremskivan att glida bältet på plats över den. Justera spänningen på remmen tills den sitter fast.
4

Anslut de positiva och negativa kontakter från generatorn till batteriet i bilen. Sätt tillbaka den negativa batterikabeln. Ta bort alla dina verktyg från motorn och stäng huven. Starta bilen och låt den gå i flera minuter för att säkerställa bältet och generatorn är korrekt installerade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73385.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.