Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är en glidhammare används för ?

Den glidhammare är ett mycket specialiserat verktyg som har flera olika användningsområden för att reparera en bil . Detta glidande vikt verktyg kan användas av en kropp reparatör eller någon drar isär det inre arbetet i en hjulaggregat . Beskrivning

En glidhammare består av en stolpe -liknande skaft och en donut - formad tyngd som glider ner stången . I ena änden av stången finns en rund infästning som förhindrar tyngden glider av änden av verktyget . Den andra änden av den glidhammare är tillbehöret slutet, där en gängad bult och mutter gör att verktyget som skall anslutas med en bakre axel tätning eller hakas i en skadad fordonskaross.
Bakaxel < br >

Eftersom en bakaxel olja tätning är tryck - monterad , ersätter en dålig förutsätter användning av en specialiserad kraft . Medan ena änden av glidhammare används för att gripa tag i tätningen , är den skjutbara vikten mitt framför näsan hårt mot den andra änden av verktyget . Den donut ändstycket håller vikten på plats och efter ett par starka drar på vikten , den delen kommer vanligtvis gratis .
Body reparation

Istället för dra isär bakaxelaggregatet , kan en glidhammare användas för att dra ut bucklig eller skjuts in karosserisektionerna , som en stänkskärm eller dörrpanel . Först ett litet hål måste göras i kroppsdelen , men om bucklig bit kan dras tillbaka till sin ursprungliga form , då arbetaren kan reparera skadan utan att ersätta kroppsdelar .
< Br >
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73403.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.