Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Tecken på AC Kompressor Underlåtenhet

Luftkonditioneringssystem för fordon kan bidra till att göra en tur i värmen på sommaren roligare så kall luft kommer hälla ut de inre luftventiler. En misslyckad luftkonditionering kompressor, emellertid, kommer att orsaka bekvämligheten av att ha kall luft att upphöra. Ett problem med din luftkonditionering är inte nödvändigtvis en indikation på att kompressorn har misslyckats, men det finns vissa tecken som kan tyda på att kompressorn är problematisk. Ingen kall luft

kanske mest uppenbara symptom på en misslyckad luftkonditionering kompressor är frånvaron av kall luft. Alla luftkonditioneringssystem ta lite tid att kyla fordonets interiör, men om efter en avsevärd tid har gått du känner ingen kall luft kommer ut ur bilens luftventiler detta kan peka på kompressor inte fungerar korrekt.


Smörjmedel eller köldmedieläckor

ett luftkonditioneringssystem kompressor kräver smörjning precis som motorn gör, annars metall-på-metall-kontakt kommer att ske. Förlusten av smörjning kommer så småningom att leda till att kompressorn inte eftersom det griper från överdriven kontakt. Även med rätt smörjning, kan en kylmedelsläckage också leda till kompressorn misslyckas. Kompressorn genererar en stor mängd värme som det fungerar, och så det bygger på köldmediet inte bara att generera kall luft för de åkande i bilen utan att också kyla av kompressorn.

Noise

som motorer, luftkonditionering kompressorer i olika fordon gör olika grader av buller när de är verksamma. Om du vet att din bil tillräckligt bra, bör du kunna berätta om kompressorn väsnas som skrikande eller högljudd knackning. Dessa ljud kan indikera metall mot metall kontakt samt problem med luftflödet, vilket kan vara tillräckligt allvarliga för att kompressorn behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73415.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.