Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Scooter Koppling Verktyg

Scooter kopplingar kommer i två allmänna utformningsprinciper kategorier: en koppling korg inkorporerar kopplingsskivorna kork, och ett roterande hjul som använder skor som liknar en bromstrumma system för att inkoppla och urkoppla kugghjul. Att arbeta på dessa kopplingar innefattar två uppsättningar av verktyg samt: verktyg specialitet som måste erhållas från en tillverkare eller återförsäljare, och vanliga verktyg som kan köpas på någon allmän järnaffär. Specialty Holding Tools

För koppling korg-typ kopplingar på en skoter kopplingen och vevaxel måste hållas stilla. En koppling hållverktyget hakar in i sidan av kopplingen korgen och till motorn fallet. Om du gör det, då kopplingen vänder när den lossas, slutar det på grund av kroken, så att kopplingen håller muttern lossas eller dras åt ordentligt.

En annan koppling som håller typ skär in i kopplingen kropp och en mekaniker håller den fortfarande för hand medan du använder ett annat verktyg i en annan hand för att lossa eller dra åt kopplingen.
Specialty Koppling Lossa /åtdragningsverktyg

kopplingsmuttern verktyg är särskilt utformade för vissa scooter kopplingar som använder en kronmutter. I likhet med väggen toppen av ett slott, har en kronmutter kanter går upp och ner. Kopplingen mutter verktyg passar in i dessa spår för att dra åt eller lossa låsmuttern som håller kopplingen till vevaxeln.

Clutch avdragare fungerar på samma sätt som en växel avdragare. I mitten av verktyget positioner på vevaxelns ände. Kopplingsskivoma avdragararmar sedan positioner bakom den lösa kopplingen och drar av enheten vevaxeln armen utan att skada den eller motorns fallet.
Standardverktyg

Socket skiftnycklar och uttag ser mest frekvent användning i dra åt eller lossa en koppling i en skoter motor. På grund av vinkeln på låsmuttern, kan en vanlig skiftnyckel inte användas. Uttaget istället sitter över muttern och tvingas i riktning eller annan av hylsnyckel som fäster sockeln.

Skruvdragare ibland ge en trubbig men effektivt innehav verktyg om de kan placeras rätt att stoppa koppling från spinning när det arbetas på. Risken är dock att den hårda metallen på skruvmejseln trycket mot den mjuka metallen i aluminium scooter motorn fallet, töjer den.
Compression Verktyg

korgen kopplingar, är en komprimering specialitet verktyg behövs. Denna enhet fungerar på samma sätt som motorn genom att trampa ned kopplingspedalen korg tillsammans, vilket gör att stoppringen som håller samman enheten tas bort lätt. Då kopplingsskivorna och fjädrar som är slitna kan ersättas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73439.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.