Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man avkoda en Chevrolet Camaro motorkod

Du kan avkoda din Chevy Camaro s motor koder med en handhållen OBD I eller II Scan Tool. Camaros tillverkades 1996 eller senare använda en OBD II Scan Tool, tidigare modellen Camaros kräver en OBD jag skanna verktyg. Dessa sökverktygen kan köpas från din lokala bildelar återförsäljare. Camaro har en On-Board Diagnostics (OBD) dator som tar emot och lagrar felkoder som kan avkodas med hjälp av ett felsökningsverktyg. Koderna letas upp i en handbok, så att du kan diagnostisera din Camaro s fel. Saker du behöver
OBD I eller II Scan Tool Review Startnyckel
Penna och papper
Scan verktyget manuellt
Visa fler instruktioner
1

Hitta den diagnostiska porten under rattstången. Det är samma form och storlek som OBD Scan Tool är sammanbindande slut. Försiktigt ansluta felsökningsverktyg i denna port. Du kan behöva rotera scan tool för att få det att passa in i rätt port.
2

Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid den till "On" läge, men starta inte motorn. Detta viljestyrka på de flesta sökverktygen. Om inte, leta efter "on /off" knappen på felsökningsverktyg och slå "på".
3

vänta på att avsökningen redskap att samverka med Camaro dator och hämta koder. På vissa sökverktygen du måste trycka en "Läs Codes"-knappen. Se genomsökningen verktygets manual om du är osäker.
4

Skriv ned eventuella felkoder och leta upp deras betydelser i felsökningsverktyget handbok. Har Camaro reparerats baserat på information som samlats in från de koder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73461.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.