Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du hittar en Motornummer

Motor serienummer kan hjälpa till att avslöja ursprunget till din bil eller lastbil. Detta nummer kommer att ge dig prefixet nödvändigt att bestämma motorns året och förskjutning. Serienummer kan stämplas i en mängd olika platser på en motor och placeringen varierar mellan tillverkare och modell. Du kan behöva konsultera tillverkaren resurser för att upptäcka där numret visas. Saker du behöver
Motor
Repair manual
Datorer
Internet
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

Leta efter den seriella nummer i en väl synlig plats på motorn. Det kommer att finnas ett prefix med bokstäver och typiskt siffror stämplas in i motorn.
2

Läs din motor eller bilens reparationshandbok för att se om den visar var serienumret. Se till att du forskar just din modell.
3

Sök efter en tillverkares guide till serienummer plats på Internet. Dessa guider kommer att ha sjökort som delar informationen med bil eller motor modell och år. Guiderna visar det format du bör förvänta sig, hur många siffror kommer att vara i den och var den kommer att placeras. Vissa motorer kan ha ha så många som fem bokstäver i ett prefix följt av ett sjusiffrigt nummer.
4

Läs kartorna i din handbok eller reparationshandbok för att hjälpa dig hitta serienumret i förhållande till andra delar av motorn.
5

Skriv ner serienumret när du hittar den. Du kan också ta en bild av numret om det är på en åtkomlig plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73462.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.