Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar en tändstiftet på en 2002 Ford Taurus

Tändstift antända bränslet i motorn för att skapa ännu brinnande förbränning. Utan fungerande tändstift, kan bilen inte bränna bensin effektivt. Det enda sättet att reparera tändstift är att ersätta dem. Ta bort och byta tändstift på din 2002 Ford Taurus är en mycket enkel operation. Med rätt instruktioner och några verktyg, kan du byta ut dina egna tändstift för att spara några tior och en resa till generalagenten. Saker du behöver
Hylsnyckel (spärr) katalog Hylsnyckel vridbar och förlängning
Tändstiftshylsa
Tvättsprit
ren trasa
antikärv fett
Latexhandskar

Visa fler instruktioner
1

parkera din bil på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Låt din motor att grundligt svalna innan du börjar ta bort och byt tändstift.
2

Pop öppna din 2002 Ford Taurus huva och ligger tändstiften. Om du inte kan hitta tändstift, konsultera din instruktionsbok (om du har förlorat din manual, se länk i avsnittet Resurser).
3

Ta försiktigt tändkabeln genom att dra i stöveln och inte själva tråden för att undvika skador.
4

Bifoga en tändstiftshylsa till en hylsnyckel (bifoga en vridbar eller förlängning om du behöver något tillsatt längd för att nå gnista plugg) och tag bort tändstiftet genom att vrida den moturs. Rengör hålet tändstiftet med tvättsprit och en ren trasa.
5

Applicera ett tunt lager anti-fett på nytt tändstift. Starta tändstiftet i tändstiftshålet med bara handen. Dra fast tändstiftet med tändstiftet uttaget tills det är tätt, men tänk på att inte alltför hårt. Återanslut tändkabeln. Ta bort och ersätta alla tändstiften en efter en tills du är klar ersätta alla skadade tändstift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73477.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.