Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Kan Black Oil skada din bil ?

Motorolja försäkrar din bils motor fungerar korrekt och ger dig tillförlitliga transporter . Oljan ska bytas enligt tillverkarens anvisningar för optimal prestanda och livslängd . Funktion

Fresh motorolja är en bärnstensfärgad färg . Svart olja är olja som har samlats smuts och orenheter från din motor . Syftet med motorolja är att smörja de rörliga delarna av bilens motor så att den kan fungera enligt specifikationerna . När oljan är svart , betyder det dess viskositet (förmågan att flöda som en vätska ) är nedsatt. Det kommer inte att flyta och smörj så enkelt och motorns rörliga delar kommer att drabbas hårdare slitage från daglig verksamhet och slits ut snabbare .
Solution

Alla biltillverkare har olika standarder för motorolja . Den optimala mängden av tid att byta oljan vanligen mäts i miles . Den gemensamma tumregel brukade vara 3.000 miles , men många biltillverkare har ökat det till 7.500 miles . För bästa resultat , se bilens bruksanvisning eller kontakta din biltillverkare eller en kvalificerad och licensierad mekaniker . Det är bäst att hänvisa till dessa källor eftersom det är olika för varje bil .
Överväganden

svart olja indikerar motorns hälsa . Svart olja betyder i allmänhet att motorn kräver ett oljebyte . Motorer också kan använda upp olja som de åldras eller används oftare . Om bilen körs mer än vanligt , oljebyte innan körsträcka gräns som anges av biltillverkaren rekommenderas .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73487.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.