Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Typer av oljebyten

En bil kräver regelbundna oljebyten, som ersätter smutsig olja med ren olja --- allmänhet, efter en rekommenderad visst antal månader eller miles. Olja smörja delar av en bilmotor interna förbränningssystem, samt rengör motorn, förhindra korrosion och förbättra tätning och kylning i motorn genom att distribuera värmen borta från rörliga delar. Olja, Lube, och filterbyte

När du tar din bil för ett oljebyte, kan du höra det kallas en "olja, glidmedel och filterbyte." Den "olja" representerar hur teknikern kommer att tömma den gamla oljan från din bil och ersätta den med ny olja. Den "glidmedel" kommer in i bilden med smörjning av chassiet. Den "filter" hänför sig till det gamla oljefiltret, som teknikern också ersätter med en ny. Vid olika stationer, kan teknikern kontrollera också din servostyrning, transmission och vindrutetorkare vätska samt frostskyddsmedel.
Oljesorter
förändringar

olja varierar i typ av olja som används i en bil. Du kan välja mellan vanliga och syntetiska oljor. Enligt hemsidan Car biblar, som rangordnar olika typer av olja från bra till bättre till bäst, erbjuder mineralolja basmotorprogram skydd men kräver mer frekventa förändringar. Enligt Bil Biblar, semi-syntetiska arbeten tre gånger bättre än mineralolja att minska motorns slitage. Syntetisk gör det bästa valet, men eftersom det ger den bästa besparingen för bränsleekonomi samt öka motorns effekt och prestanda.
Topplockspackning och O-ring ersätter

annan aspekt av ditt oljebyte kan innebära ett byte topplockspackning. Denna del, som ligger mellan cylindrarna och motorblocket, hjälper till att förhindra olja och andra vätskor läcker. Du måste byta ut en trasig eller dålig packning så att den inte leder till annan makt och prestanda problem med bilen. Teknikern som utför din ändring kommer också att kontrollera O-ringarna, vilket förhindrar oljeläckage. Om en tekniker upptäcker en läcka, kommer han att rekommendera ersätter oljeringar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73499.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.