Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ansluter en Auto Volt Meter

En automatisk voltmetern är en enhet som övervakar tillståndet i generatorn och batteriet. Voltmetern mäter och visar utspänningen från generatorn när bilen är igång, och utspänningen på batteriet när bilen står stilla. Bilens batteri ska lägga ut ca 12 volt. Om voltmetern visar mindre än 10 volt, kan batteriet behöver bytas ut. Om generatorns utgång överstiger 16 volt, kan det tyda på en regulator misslyckande, och bör åtgärdas omedelbart för att undvika skador på elsystemet. Saker du behöver
Voltmeter
Wire strippor
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Montera voltmeter till bilens instrumentbräda. Använd skruvar och fästen medföljer voltmeter. Placeringen av voltmetern är oviktigt, så länge du kan montera allting säkert och har tillräckligt med tråd om du inte montera den i ett utrymme i instrumentpanelen som har avsatts för en voltmeter.
2

Gå ledningsnätet under instrumentbrädan. Detta är en bunt av trådar som löper ner rattstången och in i en rektangulär kontakt.
3

Dra ledningsnätet från rektangulära kontakten och använda en multimeter för att hitta en tråd som har makten när nyckeln är avstängd, men också inte sjunker ström när motorn startar. För att göra detta, tryck på multimetern positiva sond till tråden i selen, och den negativa till marken, och ta del av spänningen mätningen. Det är bäst att använda tillbehöret tråd eller huvudströmbrytaren tråden. Tillbehöret tråd är oftast brun och strömkabeln är oftast grön eller blå, men färgerna varierar från tillverkare till tillverkare.
4

Klipp kabeln ungefär fyra inches bort från kontakten mellan rattstång och kontaktdonet. Använd ett par tråd strippor ta bort ungefär en centimeter av isoleringen från båda sidor av tråden.
5

Fäst voltmeter negativa ledningen till makten tråd som leder mot rattstången och bifoga voltmeter s positiva ledningen till makten kabelgenomföringsdelen till kontakten. Fäst den negativa kabeln på voltmetern och strömkabeln till en elektrisk jord, såsom fordonets ram.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73521.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.