Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Felkoder för en 2001 Chevrolet Venture

Chevrolet Venture är en General Motors (GM) minivan tillverkades mellan 1997 och 2005, och 2001 års version innehöll i allmänhet en V-6 motor och en fyrväxlad automatlåda. När något är fel med din bil, får du ofta en felkod (DTC), men du måste känna till definitionen av dessa koder innan du kan åtgärda problemet. Eftersom detta är ett on-board diagnostik II (OBD-II) fordon, har det standardiserade koder skillnad OBD-I-fordon, i vilka koder som bara var relevanta för fordonet där du införskaffade kodning. P0300

här koden betyder att något är fel med ledningarna i ditt elsystem. Om du har ersatt en församling ventilhus, så du kanske har sträckt en kabelhärva antingen för mycket eller bara felaktigt eller orientering utloppsstyrningens solenoiden är felaktig. Du bör också kontrollera korset injektor kablar liksom de kan misständning, och de kan vara ur funktion hela tiden du kör. Addera P0716

Denna felkod faller under Okänd eller andra kategorin, men det innebär i allmänhet att något är fel med din kraftöverföringssystem, vilket är det system som skapar makt, inklusive drivaxlar, motor och transmission. Du bör kontrollera din turbin hastighetssensor En krets om du får detta meddelande. Denna krets kan göra din sändning slip om det inte fungerar. Med denna felkod, kan du få även andra felkoder, och din Check Engine ljus kan komma på. Om du inte får denna DTC har bilen servad så snart som möjligt.
P0741

Detta är en annan drivlina DTC, och du får det här meddelandet bara om du har en automatisk växellåda. Den P0741 DTC hänvisar till Ert momentomvandlarens koppling, och den här enheten flyttar kraft från en roterande drivmotor som din motor eller motor till en driven last, som också roterar. Detta DTC innebär att denna koppling har fastnat i den positionen, vilket betyder antingen din transmissionen slirar, eller om du har problem med att flytta. Ta din bil för service så snart som möjligt.
P1811

Detta fel är för manuell växellåda 2001 Chevrolet Ventures. Detta är också en drivlina DTC, vilket innebär att din sändning antingen slirar, eller om du har problem med att flytta. Du kan också uppleva slumpmässiga rysning, eller bara allmänt dålig motorprestanda. Med denna DTC, kan du också få den P0757 DTC också, vilket betyder att något är fel med din PCS Ett elsystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73530.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.