Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar spännaren på en nissan xterra

Bilar med en serpentin bälte är utrustade med en spännrulle, vilket sätter press på Serpentine belt att hålla den på plats. Om serpentin bälte lossnar på grund av en funktionsstörning spännaren kommer remmen glida ur plats och du kan förlora makten till flera system, inklusive generatorn, luftkonditionering och servostyrning. Saker du behöver
3/8-tums enhet Socket ratchet
ställa
Spännrulle reservdelar
Visa fler instruktioner
1

dra i nödbromsen och chock hjulen på bilen. Detta är en viktig säkerhetsåtgärd steg, eftersom det förhindrar att bilen rullar eller rör sig medan du arbetar med den.
2

Öppna huven och bestämma placeringen av din serpentin rem och spännare. Detta kommer att vara på framsidan av din motorblocket. Om din bil inte har en routing diagram för Serpentine belt på undersidan av huven, rita ett diagram på en extra pappersark.
3

Placera huvudet på 3 /8-tums spärrnyckel i hålet på spännaren, och pressa moturs för att ta bort trycket från Serpentine belt, ta sedan bort remmen från den spännaren. Det finns ingen anledning att ta bort remmen från alla remskivorna som IT-tjänster. Flytta remmen tillräckligt långt från spännaren så att du har gott om utrymme att arbeta.
4

Bestäm vilken socket storlek du behöver ta bort spännaren och spännaren. Skruvskallen som du behöver för att lossa den ena sitter på framsidan av sträckaren, i motsats till den på spännaren. Använda hylsa och spärrskaft, lossa och ta bort bulten.
5

bort spännare från motorn och lägg den åt sidan.
6

Installera den nya enheten och tillbaka och dra åt skruven tills den är säker. Kontrollera att bulten är ordentligt åtdragna, eftersom motorns vibrationer kan orsaka en lös bult att arbeta sig loss.
7

Byt serpentin bälte runt spännaren och hänvisar till routing diagrammet för att se till att det förblir i sitt rätta läge runt de andra remskivorna. Sätt i kuggstångshuvudet i hålet på framsidan av remskivan och pressa i en moturs riktning för att återanvända tryck till Serpentine belt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73540.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.