Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en generator i ett 1992 Lumina 3.4

Generatorn i en 1992 Chevy Lumina är vad levererar kraften för allt elektriskt i bilen. Bilens generator är också ansvarig för att hålla batteriet fulladdat. När generatorn går dåligt, händer inget av detta. Batteriet går död och du kommer inte att kunna starta bilen längre. Generatorn fungerar på principen om en magnet rör sig över en tråd inducerar ström flöde och spänning. Denna spänning och ström är internt regleras till nivåer som kan användas av din car.Changing generatorn i din framhjulsdrift 1992 Chevy Lumina är ett ganska enkelt projekt som alla med rätt verktyg kan åstadkomma i ett par timmar. Saker du behöver Billiga 3/8 tum spärrnyckel med förlängning och universell
Hylsnyckelsats
Skiftnycklar-Vanligtvis 9/16 och 5/8, 5/16
ny eller ombyggd generator

Visa mer instruktioner
Borttagning av gammal Generator
1

Lossa och ta bort den negativa batterikabeln från batteriet, med 5/16 nyckel. Tuck det ur vägen. Se till att det inte kommer att röra sig och få kontakt med batteriet medan du arbetar.
2

in fyrkant av spärren i den fyrkantiga öppningen på spännaren och dra hjulet från Serpentine belt. Med spänningen på utsläppt bältet, dra försiktigt serpentin remmen från generatorn remskiva och skjut den ur vägen. Normalt måste du aktivera den här skivan medsols för att frigöra spänningar.
3

Lossa de två skruvarna som håller fast generatorn till sidan av motorn närmast torpedväggen mellan motorrummet och passagerarutrymmet fack med Ratchet och en 9/16 eller 5/8 uttag. Du måste aktivera dessa skruvar moturs för att ta bort dem. Ställ dessa bultar åt sidan där du enkelt kan nå dem under installationen.
4

Lyft generatorn ur sitt läge. Det kommer att bli en två tråd kontakterna på baksidan av generatorn. En är en skruv terminal och den andra är pluggen. Båda dessa måste tas bort. Pressa kontakten och dra rakt ut. Använd en 3/8 eller 10 mm nyckel för att ta bort muttern som håller stora enda tråd. Ställ den gamla generatorn åt sidan som du behöver för att gå det för en kärna återbetalning.
Installation av nya Generator
5

Anslut den stora kabeln till den märkta klacken "BAT" på baksidan av generatorn och fäst den med muttern och brickan provided.Use samma nyckel som du använde för att ta bort för att dra åt muttern. Sätt i två trådig kontakt i uttaget på generatorn.
6

Sänk generatorn på plats med ena handen och med den andra handen in bultarna och trä dem på så mycket du kan genom hand. Använd spärrfunktion för att bultarna så hårt du kan. Bultarna måste vridas medurs för att installera dem.
7

Dra Serpentine belt tillbaka till generatorn remskiva och upp till spännaren. Sätt i fyrkant av spärren i den fyrkantiga öppningen på spännaren och vrid medurs för att lyfta remskiva ur vägen. Skjut försiktigt Serpentine belt över spännaren och långsamt låta våren ta spänningen tillbaka till bandet.
8

Sätt tillbaka batteriets minuskabel. Använd 5/16 skiftnyckel för att dra åt terminalen bulten medurs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73555.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.