Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en navenhet på en Jeep Wrangler

Byta navaggregatet på din Jeep Wrangler, medan tidskrävande, kan du spara en betydande summa pengar. Navenheten på framsidan av din Jeep Wrangler stöder bromsarna, den främre drivaxel och lagringen. Det är inte funktionsdugliga förutom som en komplett enhet utan ersättning navaggregat är lätt tillgängliga från de flesta bildelar butiker och via jeep återförsäljarnätverk. Saker du behöver
Lug Tång skiftnyckel
Spindle socket
Breaker bar
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet
förlängningsstavar
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Leta spindelmuttern i mitten av hjulet innan du tar bort hjulet från Jeep. Ta bort sprinten från från slutet av axeltappen med en tång och sedan lossa spindeln muttern med en breaker bar och en spindel mutter socket.
2

Lossa muttrarna på hjul med en rörtång medan det fortfarande tyngd på det, men ta inte bort dem från hjulbultarna. Höj framsidan av jeep med en domkraft tills däcket är från marken, och sedan sätta en uppsättning pallbockar under axelrör att stödja trucken. Addera 3

Avlägsna muttrarna från hjulbultar, ta sedan bort däcken och ställ dem åt sidan. Lokalisera de två glidstiften som stöder bromsoket på baksidan av bromsok. Ta bort båda stiften med en hylsa och spärrskaft och lyft sedan bromsok utanför bromsrotorn och fäste. Stöd bromsok från den övre uppskov med en tråd så det inte skadar linan gummi bromsen.
4

Skjut bromsskivan från navet och ställ den åt sidan. Leta reda på de tre 12-punkt bultar på baksidan av styrspindeln som behåller navet till knogen. Ta bort dem med en 12-gradig sockel, Ratchet och förlängning, ställ skruvarna åt sidan.
5

Dra navaggregatet rakt ut ur styrspindeln, försiktigt skjuta den från drivaxeln, och sedan kasta det gamla navaggregat. Rengör insidan av styrspindeln med en stålborste för att ta bort rost eller korrosion från knoge, sedan belägga insidan med antikärvningsmedel.
6

Skjut den nya navenheten över axeltappen och in i styrspindeln. Tryck in den tills den sitter helt, sedan installera 12-poäng fästbultar i navet från baksidan av styrspindeln. Dra åt fästbultarna till 75 lbs.-ft. med en momentnyckel.
7

Installera bromsrotorn över hjulbultarna och navenheten, placera sedan pausen bromsok över rotorn, rikta in hålet för glidstiften med hålen i fästet . Installera glidstiften och vridmoment dem till 36 lbs.-ft. med en momentnyckel och uttag.
8

Placera hjulet över hjulbultar och tråd muttrarna på tills de ligger tätt. Gänga spindelmuttern på axeln axeländen och dra åt tills det är ordentligt.
9

Höj Jeep av domkraften står med en domkraft, ta läktaren, och ställ in Jeep på marken. Dra åt muttrarna med en rörtång och sedan dra åt spindelmuttern till 175 ft-lbs. Installera en ny saxpinne i axeltappen och böj ändarna över med en tång för att säkra den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73565.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.