Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Är Oxygen Sensor del av motorn ?

Moderna bilar är beroende av avancerade datoriserade motorstyrsystem som inkluderar bränsleinsprutning och övervaka luft /bränsleblandning genom syre sensorer i avgassystemet . Således syresensorerna är en integrerad del av motorsystemet . Luft /bränsleblandningen

luft /bränsleblandning för en bensinmotor har ett optimalt värde på 14,7 till 1. Detta förhållande leder till goda resultat , och dessutom minskar skadliga utsläpp såsom kolmonoxid och kväveoxider . Syre sensorer övervaka och underhålla denna kritiska kvoten .
Prestanda och utsläpp

För mycket bränsle i luft /bränsle- blandning resulterar i en " rik " blandning , och producerar alltför oförbrända kolväteutsläppen . Alltför lite bränsle resulterar i en " lean " blandning , som producerar stora kväveoxidutsläpp . Bränsle /luft- blandning ändras som svar på data från lambdasonderna , som övervakar dessa utsläpp för att säkerställa att blandningen är varken för fet eller för mager .
Datorhantering

en väl fungerande motorstyrsystem använder mätning bränsleinsprutning , ett datorprogram och utsläpp sensorer för att säkerställa optimal motorprestanda , och den lägsta möjliga nivån av skadliga utsläpp , enligt en mängd olika driftsförhållanden .
< br > Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73573.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.