Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter kylare i en 1997 Silverado

Byta radiator i 1997 Silverado är en grundläggande bilreparationer att utföra. Din radiator spelar en viktig roll i truckens totala kylsystem. Dess primära funktion är att hålla motorn från överhettning. Som din motorns temperatur stiger, strömmar en kyld blandning av kylvätska i motorn och sänker dess temperatur. Med tiden blir radiatorn skadas till följd av föremål slår fronten under drift. Dessa skador kan leda till att vattnet inte att korrekt strömma in i motorn vid behov. Utföra en rutinkontroll för skada kan hindra din radiator från att falla och orsaka överhettning av motorn. Saker du behöver
Ordet jack Sida 2 pallbockar
Stoppklossar
Återvinning container
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
borttagning
1

Parkera trucken på ett jämnt underlag och dra åt parkeringsbromsen. Lyft den främre änden med hjälp av en domkraft, och försiktigt placera den på pallbockar. Håll i de bakre hjulen med stoppklossar som en extra säkerhetsåtgärd.
2

Lyft huven, ta bort kylaren påfyllningslocket och koppla den negativa batterikabeln. Placera återvinning container under kylaren avtappningspluggen. Addera 3

Lossa avtappningspluggen bulten, och tappa all kylarvätska från kylaren. Säkert försegla återvinning container, säkerhet och flyttar den åt sidan.
4

bort skölden radiator säkerhet (svepning) monterad på toppen av kylaren. Höljet hålls på plats med hjälp av två bultar på vardera sidan.
5

Ta bort den viktigaste slangen intag radiator som fäster till termostathuset locket. Denna slang hålls på plats av en squeeze-typ slangklämma. Lossa slangen som leder till frostskyddsmedel reservoartank.
6

Anteckna de lägre slanganslutningar, som omfattar radiatorn slangen till vattenpumpen, och även värmeelementet slangen linje. Koppla dessa lägre slangar hålls på plats med squeeze klämmor.
7

Reach under lastbilen, och ta bort de nedre radiator bultar. Så, ta ut de övre fästskruvarna från motorrummet och lyft ur kylaren.
Installation
8

försiktigt hålla ersättande kylaren på plats och skruva fast övre fästskruvar för hand. Detta kommer att hålla kylaren på plats och ger dig möjlighet att installera de nedre bultarna.
9

Montera de nedre bultarna och dra åt alla bultar på plats. Återanslut nedre värmeelementet och Värmeslangarna kärna, och säkra dem på plats med hjälp av slangklämmorna.
10

Anslut den övre kylaren och slangar reservoar och säkra dem med slangklämmorna. Återmontera säkerhet sköld (svepning), och fäst den på plats med sina bultar.
11

Starta motorn och fyll kylaren med en ny 50/50 blandning av frostskyddsmedel och vatten. Låt motorn gå på tomgång i flera minuter för att blöda ut instängd luft i kylsystemet. Byt kylaren påfyllningslocket och kontrollera alla anslutningar är täta.
12

säkert höja trucken och ta bort golvet uttag och underläggskilen. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73583.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.