Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man avgör GMC Utväxling

Utväxlingen av ett fordon avgör om bilen kommer att ha mer låg end effekt eller high end hastighet. Ett fordon som har en lägre växel i den bakre differentialen blir oftast mindre bränsle körsträcka, medan ett fordon med högre växlar tenderar att få bättre bränsle körsträcka eftersom motorn stängs färre varv per minut. Ju lägre utväxlingsförhållandet numret desto högre utväxlingsförhållande. De flesta tillverkare utrustar sina fordon för maximal prestanda och körsträcka. För att bestämma utväxlingen av en GMC eller något fordon uppgiften utförs på samma sätt. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Jack
4 pallbockar
4 hjulblock Sida 2 låstång klämmor
Wire klädhängare
Märkpenna
Måttband
Rostfri slangklämma från 4 fot av 16-gauge gul elektrisk tråd
Visa fler instruktioner
Lyft upp vehcile
1

Parkera fordonet på ett plant underlag . Sätt två hjul block, en på framsidan av varje framhjul.
2

Placera en domkraft i mitten av den bakre differentialen och höja de bakre hjulen från marken.

Billiga 3

Set två hjul block, en på baksidan av varje framhjul, för att säkerställa att fordonet inte kan röra sig.
4

Spot två pallbockar, en nära varje hjul , under bakaxeln rören. Addera Bestämma utväxlingen
5

Wrap ett tunt, böjligt måttband runt drivaxeln röret nära den bakre oket. Noggrant mäta omkretsen av skaftet. Anteckna mätningen.
6

Clamp en bit klädhängare tråd till var och en av de återstående två jack står att använda som en pekare. Använd en pallbock som en pekare placeras intill den bakre däcket. Gör ett motsvarande märke på däcksidan som anpassar exakt med tråden pekaren på stödbenet. Pekaren är nödvändig för att korrekt registrera exakt ett hjulvarv. Kläm slutet av 16-gauge gul elektrisk tråd tight till drivaxeln med en slangklämma runt 6 klockan eller 9 o
7

'clock position på axeln. Böj och dra den gula sladden ner vinkelrätt mot drivaxeln så att tråden kommer att upprättas när axeln roterar.
8

Markera den gula ledningen, med en märkpenna, där den kommer ut från under slangen klämma - detta kommer att vara utgångspunkten. Spot andra jack stå bredvid drivaxeln med tråden pekaren riktas direkt till startpunkten märket på tråden.
9

Vrid nyckeln på, precis tillräckligt för att låsa hjulet och placera växelreglagets i neutralläge så drivaxeln kan vridas.
10

Vrid drivaxeln i den riktning som slingrar den gula sladden upp vinkelrätt mot axeln som en vinsch kabel på en vinsch. Håll åt kabeln och den sveper tätt till varandra.

Sluta rotera drivaxeln när hjulet snurrar exakt ett varv. Gör en markering på sista varvet av den gula sladden som ligger i linje med pekaren på stödbenet nära drivaxeln -. Detta kommer att vara i slutet märket
11

Lossa slangklämman från drivaxeln. Ta den gula sladden och mäta avståndet exakt mellan start varumärke och slutmarkering
12

Dela längden på den gula tråden i inches av längden på drivaxeln omkrets i inches,. Den siffran är . utväxling

Till exempel: Tråden mätte 42,375 inches. Omkretsen på drivaxeln mäts 10,625 inches.

Dividera 42,375 av 10,625-inches och det är lika med 3.988. Avrundat det gör en 3,99 utväxling, vilket innebär att drivaxeln vänder 3.99 gånger för varje varv av hjulet.
13

bort verktygen från under bilen och domkraften står från under den bakre axliga rören. Sänk fordonet tillbaka på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73599.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.