Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad orsakar en bank 1 O2 Oxygen Sensor för att misslyckas ?

Lambdasonderna i bilen utföra flera arbetsuppgifter . Deras primära funktion är att övervaka och justera bilens bränsleblandning så att det blir den bästa möjliga bränsle körsträcka samtidigt ifrån sig minsta mängden giftiga utsläpp . De flesta fordon har flera syresensorer installerade hela bränslesystemet och motorn , så termen "bank en " eller "bank två " används för att identifiera platsen för sensorn. Ålder

Ingen bil del är byggd för att vara för evigt , och det är sant för syre sensorer också. Med tiden kan normalt slitage orsaka din syresensor att misslyckas . Vanliga orsaker är gaserna från utsläpp från motorer och uppbyggnad av naturligt förekommande avlagringar i motorn .
Chemicals

Syresensorer kan skadas av dålig gas , blyad gas , interna läckor , bränd olja och även produkter som har tillämpats på andra delar av motorn för att åtgärda problem , såsom packning tätningsmedel . Syresensorerna är egentligen bara tänkt att bli utsatta för god kvalitet bränsle , så andra tillsatser eller kemikalier kan få dem att sluta fungera korrekt .
Värmekretsfördelare

de flesta moderna O2 sensorer har en elektrisk värmekrets inbyggd i sensorn. Om de elektriska värmekrets fel eller misslyckas , är det inte ovanligt att hela lambdasonden att misslyckas .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73600.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.