Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en vindruta på en 1998 Chevy 1500

Du borde byta ut vindrutan på din '98 Chevy Silverado 1500 då den har en spricka i det som är längre än 6 inches. Sprickor av denna längd äventyra integriteten av vindrutan. Du kanske också vill byta ut vindrutan om den har chips och mindre sprickor i det eftersom dessa kan så småningom växa i storlek. Förutom att skydda dig från skräp, kan en vindruta hjälpa till att hålla dig från att kastas ur din Chevy i händelse av en olycka. Vindrutan hjälper också krockkuddar distribuera ordentligt och det hindrar taket från grottkrypning om fordonet välter. Om du kan hitta en vindruta från en 1998 Chevy Silverado 1500 som är i gott skick från en automatisk haverera gården, kommer du troligen spara lite pengar. Saker du behöver
Stor skruvmejsel
Maskeringstejp
Razor kniv
Assistant Review Byte gummipackning
Wet frotté
Tätningsmedel
Byte vindruta
Petroleum gelé
Heavy nylontråd
Visa fler instruktioner
1

Lossa bakre skruven backspegeln och glida spegeln ut.
2

bort varje vindrutetorkare genom att lyfta dem upp och bända upp basen med en stor skruvmejsel. Placera skruvmejseln mellan låsmuttern och armen varje torkare. Flytta armen fram och tillbaka som du bända för att ta bort armen. Ställ armarna Vindrutetorkare åt sidan.
3

Tejpa över alla instrumentbrädans ventilerna för att skydda dem från små bitar av glas.
4

bort gummipackningen från omkring på vindrutan med en rakkniv kniv. Försök att inte vidröra vindrutan glaset med kniven. Tryck vindrutan ut ur fordonet inifrån Chevy som din assistent fångar den från utsidan.
5

Rengör chassit, packningen och instrumentbrädan med en ren fuktig trasa. Lämna ersättare packningen i en varm, solig plats för ett par timmar för att göra den mer flexibel.
6

Placera ett lager av tätningsmedel på packningens nedre delen i kanalen. Trä på packningen på vindrutan, var noga med att sätta sidan med skåra vänd utsidan av fordonet.
7

Spread vaselin i packningen: s yttre spår och linje en tung nylon sladden runt spåret början med längst ned i mitten av vindrutan och gå hela vägen runt. Lämna en fot sladd lös och dinglar ner i varje ände.
8

Placera vindrutan in i vindrutan ramen från utsidan av Silverado, vilket gör att du lämnar den lösa rep hängande inuti fordonet.

9

Tug långsamt på sladden för att dra packningen inuti fordonet. Har din assistent trycka packningen på utsidan av vindrutan ram medan du drar från insidan. Låt tätningsmedlet härda i 24 timmar före körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73639.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.