Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att kontrollera spänningen på ett glödstift

Glödstift används i fordon som kräver dieselbränsle för att fungera. Eftersom glödstift utsätts för extrem värme kan de förlora sin spänning och skadas snabbt. Om bilens glödstift förlorar sin spänning, kanske du upptäcker att din bil startar inte längre. Även om bilen fortfarande startar, kanske du upptäcker att det finns andra operativsystem frågor. Medan ett glödstift spänning är vanligen kontrolleras av en professionell i ett garage, kan det göras hemma med rätt utrustning. Saker du behöver
multimeter testare
Visa fler instruktioner
1

öppna bilen huven och lokalisera reläet glödstift. Glödstiftet reläet ofta på förarsidan av bilen bakom strålkastaren. Placeringen av glödstiftet reläet kommer att bero på fordonet. Glödstift reläer är oftast stora, svarta och fyrkantiga, med ett klistermärke som liknar en streckkod. Flera trådar är fästa till glödstiftet reläet.
2

Ta glöden locket plug relä och ställ åt sidan. Du kommer att se flera kontakter och tjocka trådar under locket. Ta den största kontakten genom att dra upp. Addera 3

Ställ multimetern till "ohm" och notera numret på skärmen. Detta antal måste subtraheras från varje glödstift spänning läsa för att få korrekta resultat.
4

Anslut den negativa kabeln på multimetern till batteriets negativa. Multimetern skall vara tydligt märkta. Anslut den positiva ledningen till multimeter och sätt sedan in den andra änden i varje hål på glödstiftet reläkontakt.
5

Läs mätaren för att avgöra varje glödstift spänning. Se bilens instruktionsbok för rekommenderade spänningsnivåer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73649.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.