Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så här ändrar påkörning Grease i en Chevrolet

Det finns två typer av växellådsolja att använda i din Chevrolet, konventionella glidmedel och syntetisk smörjolja. Syntetisk glidmedel är dyrare än konventionell olja men det förbättrar bränsle körsträcka. Gear lube kan behöva ändras om det blir förorenade av metall skräp. Den tekniska benämningen för ett fordons "bakre änden" är den bakre differentialen. Den påkörning fett, som är extremt tjock, kallas växellådsolja. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Jack
växellådsolja
4 pallbockar
hjulblock
1/2-tums breaker bar
Ratchet set
Oljetråg
Ground matta
Visa fler instruktioner
1

Höj Chevrolet hjulen från marken. Spot två block, en bakom varje bakhjul, för att förhindra att fordonet rullar.
2

Placera en domkraft under mitten av den främre tvärbalk. Lyft framsidan av Chevy från marken. Sätt två jack står, en under varje sida av ramen nära hjulen. Sänk domkraften.
3

Placera golvet jack under mitten av den bakre differentialen. Lyft den bakre delen av bilen från marken. Ställ två pallbockar, en under varje axel röret. Sänk domkraften.
4

Placera en mark matta eller en bit kartong under bilen. Placera oljetråget under mitten av den bakre differentialen. Leta botten avtappningspluggen. Sätt en 1/2-tums breaker bar i vägguttaget och ta bort den. Vissa bakdifferentialer tömmas genom att ta bort locket. Ta bort skruvarna i locket och tappa ur oljan.
5

Byt växellådsolja. Sätt tillbaka avtappningspluggen i botten av differential och dra åt den. Om du tömd på olja, sätt tillbaka locket och montera en ny packning om det behövs.
6

lokalisera och ta bort nivåpluggen. Det hittades nära horisontell linje i den bakre differentialen. På växellådsolja genom nivån hålet
7

Refill. Fyll på tills oljan rinner ut ur hålet. Använd tillverkarens rekommenderade olja.
8

tillbaka och dra den nivå pluggen.
9

Placera domkraften under mitten av den bakre differentialen. Jack bilen utanför läktaren och placera den på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73672.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.