Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Seal oljeläckage med silikon

Äldre motorer och de som lider under extrema förhållanden av varma och kalla typiskt uppenbart olje-läcka frågor över tiden. Medan kol packningar är standard delar som används för att täta mellan motordelar skruvas ihop, sluta även specialanpassade formade packningar inte oljeläckor 100 procent. Silikon tätningsmedel kan användas för att hantera dessa frågor på äldre motordelar. De motordelar som redan tas isär från motorn och förbereder silikon användning. Saker du behöver
plast hink eller bin
Fotogen eller liknande lösningsmedel
plastborste
Plast spridare /skrapa
Silikontätning
Momentnyckel och uttag Flighter Crescent skiftnycklar
engångshanddukar
Visa fler instruktioner
1

Häll en liter eller mer av färsk fotogen i en plasthink eller stora bin i ett område med tillräckligt luftflöde. Placera motordelar som skall användas i hinken. Låt dem ligga i blöt i fotogen i minst 10 minuter. Dra delarna upp en i taget och skrubba dem med en plast borste, avlägsna smuts och sot. Skölj skurade delen med mer fotogen.
2

Ta skurat del och lägga ut det på en tillplattad kartong matta att torka ut utanför. Låt inte delar torrt inomhus. Häll smutsigt fotogen tillbaka i sin originalförpackning när du är klar tvätta motordelar.
3

Ta de tvättade delarna när de är torra och ge dem en sista torka med en disponibel pappershandduk. Ägna särskild uppmärksamhet åt de samverkande ytorna hos de delar som kommer att gå samman. Ta en plast skrapa eller spridare och gå längs hela anliggningsytan på en del av motorn bort någon packning överbliven fiber eller bränd kol. Använd inte en metall skrapa eftersom det kommer ärr passytan.
4

Ta två matchande motordelar och montera sina interna behov. Ta ett rör med hög temperatur silikon och sprida det försiktigt längs passyta hos en del av motorn. Gör samma sak på andra sidan. Applicera silikon, så det kommer sandwich mellan när motordelarna sammanfogas.
5

Placera motordelar, så att de kan stängas upp medan silikonet är fortfarande våt. Skjut ihop dem försiktigt, så att tätningsmedlet inte blir vridna eller flyttas fel. Sätt de skärpta bultar och muttrar. Använd en skiftnyckel för att hålla en sida av kolven på plats. Dra åt varje skruv och mutter till ordentligt åtdragna med momentnyckel och vridmomentet specifikationer inställningen för just din motor. Torka bort resterande silikon som pressar ut sidorna motordel när du är klar åtdragning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73693.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.