Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Decode VIN-nummer för delar

Alla motorfordon tilldelas ett VIN (Vehicle Identification Number). Denna VIN är en serie bokstäver och siffror som när avkodade avslöjar information om fordonets märke, funktioner, tillverkare och ursprung. Veta uppdelning av din VIN är användbart när du behöver reservdelar till din bil. Numret används av fordon leverantörer och butiker för att bestämma de specifika delar du behöver för din bil. Avkoda en VIN är enkelt när du förstår vad varje tecken betyder. Instruktioner
1

Hitta bilens VIN. Det kan hittas på förarsidan, antingen på instrumentbrädan, dörrkarmen eller på kanten av själva dörren. VIN är 17 siffror lång och är tryckt på en metallplatta som ska fästas på fordonet, vilket gör det lätt att identifiera en gång placerad.
2

Notera den andra siffran i VIN. Denna specifik bokstav eller siffra representerar fordonets tillverkare. Till exempel har en Cadillac en "6," BMW "B," Toyota "T," Chevrolet "1," Dodge "B," Nissan "N" och Honda "H." Detta kommer att hjälpa butik eller bildelar butiken bestämmer märke på din bil. Addera 3

tredje tecknet representerar den fordonstyp eller dess division för tillverkning. Till exempel kan det vara en coupé, kombi, cabriolet eller pickup. Detta identifierar din bil kropp typ och stöd i att bestämma lämpliga reservdelar för just din bil.
4

Observera den fjärde till åttonde siffrorna i ditt VIN. Dessa fem tecken representerar bilens specifika egenskaper, såsom kroppen stil, modell, motortyp och serier. Till exempel för BMW, kommer dessa tecken att avgöra om din bil är en 3, 5 eller 7-serien, och visar också vilken typ av motor du har (V-8, V-12). Dock sätter varje tillverkare innebörden för dessa tecken enligt vilket märke.
5

Titta på 10th siffran din VIN att se koden för bilens året. Fordon daterade före 2001 kommer att återspegla en bokstav och därefter skulle återspegla ett nummer. Till exempel kommer fordon tillverkade 1981 visar ett brev "B," 1982 ett "C" och så vidare. Från och med 2001 denna karaktär är ett nummer. Till exempel fordon som gjorts under 2001 har ett "1," 2002 "2" och 2009 "9." Detta kommer att hjälpa butiken, mekaniker eller webbplats där du letar efter delar för att bestämma årsmodell på din bil och de delar som är lämpliga för just din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73720.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.