Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur korrekt att mäta en Drivning

Drivaxeln är ansvarig för att överföra vridmomentet från motorn till axlarna. Det är föremål för en hel del slitage och ibland kan behöva bytas ut. Du kanske också vill ändra drivaxeln om du ändrar din bil för att öka hastigheten och makt. För att få rätt reservdel, är det viktigt att ha de rätta måtten. Lyckligtvis är detta inte svårt att göra, och kan utföras med bara ett måttband eller linjal. Saker du behöver
Måttband
6-tums linjal eller skjutmått
Mät blad
Visa fler instruktioner
1

avgöra om du har ett enda stycke eller multi-piece drivaxel och vilken typ av anslutning du har. Du kan avgöra detta genom att titta på fästet. Det kommer att vara antingen en universalknut (U gemensamma) och oket, en fläns montera, eller en i ett stycke drivaxel som ansluter till den bakre differentialen med ett lock mount.
2

För att mäta en U gemensam drivaxel, mät från mitten av ett U gemensam till mitten av den andra. Du bör också mäta U gemensamma hattens diameter som passar in drevet oket.
3

att mäta en drivaxel ansluten med flänsar, placera ena änden av måttbandet vid insidan av flänsen och mäta över till den inre ytan av den motsatta flänsen. Förutom den totala längden, bör du även mäta hur långt axeln sticker ut i flänsen.
4

att mäta ett stycke drivaxel, place ena änden av bandet i slutet av kraftöverföringsaxeln och mät till toppen av locket vid den motsatta änden.
5

att mäta en drivaxel med ett centrum stödlager, mäta den totala längden från slutet av sändningen ärendet till centrum om centrum stöd. Sedan mäter från mitten av mitt stöd till den plana ytan på drevet oket. Du kommer också att behöva mäta bredden av drevet oket, den U gemensamma hattens diameter, hur långt axeln sticker ut förbi slutet av fallet, och notera om hålet i änden är gängad eller ej.

6

att mäta en drivaxel som har två olika typer av anslutningar, till exempel en U joint på ena sidan, och en fläns på den andra, helt enkelt kombinerar instruktionen för varje typ av fäste. I exemplet skulle du mäter från mitten av U leden till insidan av flänsen på den motsatta sidan.
7

Vissa företag kommer också att kräva dig att mäta utrymmet mellan lokaliserings flikarna , eller två plana ytor på oket. Detta bör göras med en liten sex-tums linjal eller tjocklek. Beroende på vilken typ av drivaxeln, kan du även bli ombedd att antalet splines i oket, diametern på den rafflade hålet, och höjden av oket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73741.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.