Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att ta av Dash på en 1995 Subaru Legacy

Den 1995 Subaru Legacy är det första året av bilens andra generationen, präglad av en omdesignad karosseriform och chassi samt införandet av fyrhjulsdrift som standard erbjudande på sedan, vagn och Outback trim. Instrumentbrädan på '95 Subaru Legacy är en enhet i ett stycke som måste avlägsnas för att arbeta på instrumentpanelen, värmeelement eller en mängd andra delar. Den svåraste delen av instrumentpanelen avlägsnande är att hitta alla skruvarna. Saker du behöver
Hylsnyckel
Trim borttagningsverktyg
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta och ställ in parkeringsbromsen. Öppna huven och koppla bort den negativa batterikabeln.
2

Avlägsna shifter trim med ett trim borttagningsverktyg. En skruvmejsel kan användas, men silver trim repas lätt, så att använda rätt verktyg kan förhindra skador. Ta bort de två skruvarna under trim med en stjärnskruvmejsel. Addera 3

Grip botten shifter luckan på båda sidor och dra ut något för att frigöra kvarhållningsflikama, dra sedan upp på det att helt ta bort den.
4

bort vreden temperaturkontroll och ventiler genom att dra dem rakt av för hand. Bänd upp kanterna på instrumentbrädan kontrollpanel med en vanlig skruvmejsel för att frigöra klämmorna. Ta bort panelen streck kontroll.
5

Ta trim kick panel på båda sidor med ett trim borttagningsverktyg. Ta bort skruvarna som håller kick panel på plats med en stjärnskruvmejsel. Ta bort kick-panel.
6

bort trim mellan vindrutan och instrumentbrädan med ett trim borttagningsverktyg.
7

Öppna handskfacket. Tryck in handskfacket och lyft för att ta bort handskfacket.
8

Ta bort skruvarna som håller streck i stället. Det finns två där varje kick-panel var belägna, fyra längs vindrutan, två inuti handskfacket hålrum och tre där centrum kontrollpanelen avlägsnades. Om fordonet har en vanlig växellåda
9

, placera armen omställningsstyrmekanismen i neutralläge. Om den har en automatisk växellåda, placera armen omställningsstyrmekanismen i det läge som är längst bort från instrumentbrädan. Tryck på knappen under ratten och sänk ratten så långt som möjligt.
10

Lyft försiktigt på instrumentbrädan, dra den framåt ungefär en och en halv meter. Koppla alla de elektriska anslutningarna från baksidan av instrumentbrädan, inklusive kombiinstrumentet och temperaturkontroll. Beroende på bilens funktioner, kan det finnas mer.
11

Skjut streck framåt, lyft den över den övre kanten av ratten, då kan inte det något i sidled för att passa den genom passagerarsidan dörren . Ta bort den från förarsidan är trånga och kan orsaka skador på insidan, så undvik att gå på det sättet om det är möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73813.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.