Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man blåser olja ur en mätsticka Tube

Det kan finnas flera skäl till varför oljan blåser ur din oljestickan röret. Det kan vara motor fel eller misstag användarrecensioner. Du kanske vill ta bort en del av oljan på grund av överfyllnad som inträffade under ett oljebyte. Oavsett om din motor blåser ut oljan själv eller om du försöker ta bort en del av den överflödiga vätskan för att undvika denna blowout, det finns en förklaring till dessa situationer och ett sätt att rätta till problemet. Saker du behöver
pan Oljedroppningen, om det behövs
Oljefilter, om det behövs
olja, om det behövs
Visa fler instruktioner
Accidental Blowout
1

Överfyll din motor med olja och lämna det på det sättet om du vill ha en oavsiktlig punktering. När du ändrar din olja eller lägga olja på grund av låga vätskenivåer, kan du lägga av misstag mer än den optimala nivån. Tillsätt alltid olja i små mängder tills mätstickan läser lämplig nivå.
2

Glömmer att sätta tillbaka mätstickan i röret är ett säkert sätt att blåsa olja ur oljestickan röret när motorn är igång och det finns tryck. Kom bara ihåg att sätta mätstickan hela vägen efter att du har kontrollerat oljan för att undvika olja blowout.
3

täppa din positiva ventil vevhusventilation. Kontrollera för att se om det är igensatt genom att titta på ventilkåpan på förarsidan av bilen. Ta bort ventilen och skaka den för att se om det skramlar att indikera att det är bra. När motorn är igång, placera ditt finger över änden av den för att testa för sug, sug innebär PCV-ventilen är inte problemet för olje Blowout Addera bort olja från Mätsticka Tube
<. br> 4

Leta avtappningspluggen. Vanligtvis, är den belägen på eller i närheten av oljetråget. Placera pannan oljan droppa under avtappningspluggen.
5

Vrid kontakten moturs tills oljan börjar att rinna ut. Låt bara en liten bit, sedan dra åt pluggen igen i medurs riktning.
6

Kontrollera oljenivån på mätstickan. Släpp mer olja om det fortfarande finns för mycket olja och det är ovanför indikatorn linje. Detta är det enda säkra sättet att ta bort överflödig olja från mätstickan. Du behöver inte nödvändigtvis vill att oljan blåser överallt som det kan bli rörigt, illaluktande och rökiga när motorn värms upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73859.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.