Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man mäter en Kamaxel Lift

En kamaxel styr höjden och längden på hissen för ventilerna i huvudet på din motor. Avståndet a kamaxel lyfter motorns ventilspel beror på storleken av kamaxeln lober. Eftersom kamaxeln svängar, flyttar en tryckstång längs loben i ett elliptiskt mönster. När tryckstången sitter på den rundade delen av loben, sitter ventilen i dess stängda läge. När tryckstången rör sig över den avsmalnande delen av loben, öppnas ventilen. Veta kamaxelns lyft - lob längd - kan du ställa din motor för maximal prestanda. Saker du behöver
Förgasare renare
Rag
Skjutmått
Visa fler instruktioner
1

Spray förgasare på kamaxeln lober. Låt renare att sitta på kamaxeln för fem till tio minuter. Torka av oljerester och förgasaren renare från kamaxeln med en trasa.
2

Öppna käftarna på ett skjutmått. Skjut öppna käftar över den runda änden av en kamaxel lob. Stäng bromsok käftarna tills varje käke sitter tight på ena sidan av loben. Skriv ner mätningen.
3

Öppna käftar bromsoket. Placera den nedre bromsok käftarna på den rundade änden av kamaxeln lob. Tryck upp den övre käften tätt till den översta punkten på lob kona. Skriv ner mätningen.
4

Subtrahera rundad lob dimension från kona dimension. Skillnaden mellan de två mätningarna är lika hissen av kamaxeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73864.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.