Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Hub Bultar

Hub bultar ansluta hjulen åt navaggregatet. Dessa bultar kan ibland få avskalade eller böjda, kräver borttagning och utbyte. Det hjälper om du har någon auto-reparation erfarenhet, men även om du inte du ska kunna ta itu med jobbet. I vissa tillämpningar är det lättare att byta ut hela hjulenheten än att försöka ersätta bara navbultarna. Men för vissa fordon, kan hjulenheten vara permanent fäst eller en ersättare får inte vara lätt tillgänglig. Saker du behöver
Breaker bar Ratchet socket
Lug
35 mm nav uttag
hjulblock
Hydraulisk lyft
2 pallbockar
Insexnyckel set
Hammer
Hammering stift
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Bryt klackarna för hjulet som behöver bultar byta nav, med breaker bar och klacken uttag. Palla upp ett hjul för att se till att däcken inte rullar när fordonet lyfts. Använd den hydrauliska lyften för att plocka bilen upp på en strukturell synpunkt. Placera domkraften står i struktur poäng och lägre hissen tills fordonets vikt fördelas mellan hissen och pallbockar.
2

bort klackarna och hjul. Placera klackarna inuti hjulet och skjut hjulet under fordonet. Använd insexnyckeln set för att ta bort hållaren bultarna från bromsoket. Något knacka bromsok med en hammare för att lossa den från rotorn.
3

tag bromsrotorn och dra loss den från hjulet församling. Placera 35 uttag mm nav på hjulnavet muttern och ta bort den med breaker bar. Avlägsna hubben muttern och dra navaggregatet av suspensionen kolonnen. Använd hammaren och hamra stiftet att slå navbultarna framifrån. Ersätt med nya navbultarna genom hamra dem från baksidan tills slutbleck är även med baksidan av navenheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73888.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.