Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Struts på en 635CSi

BMW 635CSi är en del av BMW 6-serien raden av fordon. Stagen är en del av bilens fjädring. Struts hindrar bilen från att studsa alltför mycket. När stöttorna går dåligt, är det uppenbart i hanteringen av fordonet. Dåliga stöttor börjar påverka andra delar av fordonets fjädring, så de bör bytas ut så fort som skadan är uppenbar. För bästa resultat bör båda stagen bytas samtidigt, och stöttor för att passa på 635CSi bör användas. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Hylsnyckel
Fjäderkompressor
öppen nyckel
Momentnyckel
Visa mer instruktioner
1

Park BMW 635CSi på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lossa muttrarna med en rörtång. Placera en domkraft under mitten av fordonet, och Jack upp tills pallbockar kan placeras under båda axlarna. Ta bort muttrarna med en rörtång. Avlägsna hjulet.
2

bort krängningshämmaren änden från stöttan med en hylsnyckel. Ta bort fästet broms slang med en hylsnyckel. Lossa skruvarna som håller staget till styrspindeln. Ta bort bromsok bultar vid monteringen, ta sedan bort bromsoket. Ta bort strut-till-knoge bultar.
3

Avlägsna skruvarna från det övre staget fäste med en hylsnyckel. Ta bort de nedre fjäderben bultar. Ta stagenheten från fordonet.
4

ihop fjädern på fjäderben med en strut fjäder kompressor. Ta bort axeln muttern med en öppen ände skiftnyckel. Avlägsna strut montera.
5

Trä muttern stagaxeln på den nya fjäderben med en momentnyckel och dra den till det tryck som anges på strut förpackningen. Ta bort fjädern kompressorn.
6

Sätt stagenheten i position, och installera de nedre bultar och övre fäste med en hylsnyckel.
7

tillbaka strut till knoge bultarna med en hylsnyckel, men dra inte åt dem helt. Montera och säkra bromsok med en hylsnyckel. Slutför dra åt strut-till-knoge bultar. Sätt tillbaka konsolen bromsslang och krängningshämmare slut.
8

Placera hjulet tillbaka på navet och dra åt muttrarna flesta av vägen med en rörtång.
9 < p> Upprepa hela proceduren med den andra strut.
10

Avlägsna domkraften och sänka BMW. Dra åt alla muttrarna helt med rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73916.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.