Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort växelspaksknoppen på en Jeep Cherokee

Växelspaksknoppar på Jeep Cherokee behöva bytas ut efter en hel del slitage. Detta gäller särskilt om Jeep har en manuell växellåda. Knopparna börjar byta ovanpå växelspak, orsakar obehag vid växling. Den automatiska ratten håller längre, men ibland kommer att behöva bytas ut eftersom det finns en uppdelning internt i shift-låsmekanismen. Saker du behöver
Tandpetare
skruvmejsel
Väteperoxid
mjuk trasa
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant underlag och dra åt parkeringsbromsen. Detta kommer att hålla bilen i rörelse.
2

Leta låsringen på undersidan av växelreglaget ratten. Det kommer att vara runt botten av växelspaksknoppen. Den rymmer faktiskt shifter handtag på plats.
3

Bänd ner på låsringen med skruvmejseln. Detta görs genom att tvinga eller trycka på skruvmejseln för att lossa låsringen när du försöker flytta låsringen. Eftersom ringen är under handtaget, är det enda logiska riktningen nedåt för att lossa den. Rengör den med en av de tandpetare för att ta bort skräp och smuts. Du kan också hälla lite väteperoxid på en mjuk trasa och torka av den för att lossa korn.
4

Ta bort vredet växelspaken. Detta görs genom att ta tag båda sidorna av handtaget och dra rakt upp. Det finns ingenting som håller den på plats men friktionen från låsringen. På vissa modeller kan du behöva dra upp och lite till vänster med en vridande rörelse.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73935.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.