Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort ett axiallager

En axiallagret är en axel placerad inuti en motor som roterar kring sin axel när kraft appliceras på det. Lagret arbetar för att minska friktionen genom att absorbera den stora mängd dragkraft som alstras på motoraxeln som den stöder. Detta säkerställer att motorn går mjukt och tyst. Att ha ett axiallager som fungerar är viktigt för hälsan hos motorn. Om det blir nödvändigt för dig att byta ut ett axiallager i din bil, kommer det att ta flera timmar av din tid som ett antal motordelar kommer att behöva flyttas ur vägen innan du kan komma åt lagret. Saker du behöver
Hylsnyckel
Momentnyckel
platt skruvmejsel
Pan
Visa fler instruktioner
1

bort insugningsröret. De flesta grenrör kommer att hållas på plats med 16 bultar och du kommer att behöva ta bort dem alla. Sätt grenröret åt sidan.
2

bort kylaren. Ta bort skruvarna som håller kylaren på plats och dra ut den. Du kanske måste ta bort fläkten först. Inte haka inte slangen. Annars måste du tömma det först genom att placera en kastrull under den och öppna avtappningspluggen vid botten av det. Addera 3

bort generatorn. Koppla ur batteriet och sedan följa den positiva batterikabeln till generatorn. Lossa generatorns spänning bult med en momentnyckel, tills generatorn kan vridas. Ta generatorn fan ta då Bult helt liksom monteringsbulten. Lyft generatorn ut.
4

bort vattenpumpen. Det kommer att vara synliga och tillgängliga efter avlägsnande av delar som nämns i de föregående stegen och kommer att fästa på framsidan av motorblocket. Använd en hylsnyckel för att ta bort skruven som håller den på plats och lyft ur den. Koppla inte slangen.
5

bort kompressorn luftkonditionering. Koppla de elektriska anslutningarna. Ta bort fästskruvarna och lyft kompressorn luftkonditionering ut.
6

bort servopumpen. Ta bort skruvarna som håller pumpen på plats och dra ut den. Låt slangen fäst annars måste du dränera vätska servostyrning från reservoaren.
7

bort kamaxeln. Ta bort skruvarna som håller den på plats. Vanligtvis finns det två eller tre. Lossa ventilen rockers sedan bort stötstänger och lyftare genom att bända bort dem med en platt skruvmejsel. Rada upp stötstänger tillsammans med motsvarande lyften i den ordning de hade innan du tog bort dem. Du måste sätta tillbaka dem i exakt plats var de senare. Dra försiktigt kamaxeln ur motorn.
8

bort axiallagret. På baksidan av motorn ser du tryckplattan lagerhållare hålls på plats av två eller tre skruvar. Ta bort dessa bultar och dra axiallagret ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73951.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.