Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Indikationer på en dålig Bakgrundsbelysning

Om du har en tv eller datorskärm drivs av en flytande kristaller (LCD), är chansen att det innehåller en bakgrundsbelysning. En bakgrundsbelysningen är en form av belysning som är placerad på baksidan av en elektronisk anordning för att hjälpa till att framställa en synlig bild. Eftersom tv-och datorskärmar kan felfunktion, kan känna olika bakgrundsbelysning frågor hjälpa dig att räkna ut var problemet uppstår. Skärmens ljusstyrka

En av de stora tecken på att din bakgrundsbelysningen har blivit fel är om datorns skärm är svag eller går helt mörkt. Tryck in skärmens "Meny"-knappen, navigera till ljusstyrka och kontrast nivåer, och anpassa dem till lämpliga arbetsmetoder nivåer för att se om det löser problemet. Ett annat sätt att upptäcka en felaktig bakgrundsbelysning är om skärmens bakgrunden syns fortfarande, men ord och bilder är suddiga eller svåra att se. En mörk skärm kan innebära din bakgrundsbelysningen har brunnit ut, medan en urblekt skärmen visar skärmen är nära slutet av sin livslängd. Addera Flimmer Screen

en flimrande skärm indikerar att bakgrundsbelysningen är på väg att blåsa. Som en vanlig glödlampa som blinkar innan den går ut, tenderar att samma sak ska hända med en bakgrundsbelysning. Skärmar kan flimra i en mängd olika sätt som inkluderar förflyttning av vissa ord eller bilder, eller ett flimmer av hela skärmen.
Övervaka avstängning

TV eller datorskärm som har en dålig bakgrundsbelysning tenderar att stängas av automatiskt efter bara några minuter efter att påslagen eller inte sätta på helt och hållet. Detta är en säkerhetsmekanism för den bildskärm som hindrar den från överhettning när man försöker att arbeta med en dåligt fungerande bakgrundsbelysning.
Backlight Inverter

Omriktaren är en liten-datoriserat system som skickar ström till bakgrundsbelysningen. Det är en bra idé att inspektera kablar som går från omriktaren till bakgrundsbelysningen för snäva anslutningar och skador. Eftersom inverter och bakgrundsbelysning är beroende av varandra, kan en dåligt fungerande inverter leda till allvarliga problem med bakgrundsbelysning, som t.ex. flimmer, och dunkla och tomma skärmar.
Contrast Nivåer

En dator, TV eller annan LCD-skärmar använder kontrast och ljusstyrka nivåer som du kan manuellt justera för att visa skärmens bilder lättare. En bra indikation på att en bakgrundsbelysningen inte fungerar eller om att bränna ut är när bildskärmen inte svarar på sin ljusstyrka och kontrast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73998.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.