Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar ventilhuset i en 1994 Ford Bronco Transmission

Byta ventilhus i din 1994 Ford Bronco med automatisk växellåda kan ge dig mer kontroll över de växlingspunkter för din sändning samt bestämma Ventilhus-relaterade problem transmission. Med rätt verktyg, detta är ett jobb som kan åstadkommas på omkring tre till fyra timmar. Saker du behöver
Jack
2 jackstands
Stoppklossar
1/2 eller 7/16 tum socket Sida 3/8 eller 5/16 tum socket
6 - i. förlängning
Ratchet
Rak skruvmejsel
Packning skrapa
Stålborste
Korrekt packning och filter kit
Oljetråg
dräneringskärlet paraply
Delar rengöringsspray
Rags
7 till 9 liter Ford transmissionsolja
Transmission tratt
Visa fler instruktioner
1

stoppklossar Placera hjulet framför och bakom ena bakhjulet. Dessa kan vara 4-gånger-4-in. block. Jack den främre änden av Bronco upp nog att du bekvämt kan glida under överföringen området. Placera jackstands under båda sidorna och sänk försiktigt fordonet på dem.
2

Skjut dräneringstråget med paraply över den under den bakre delen av sändningen där du kan nå det från under överföringen pan . Att ta med verktyg, bildspel under lastbilen inline med överföringen pan.
3

Verifiera rätt uttag storlek för bultarna överföring pan. Fäst rätt uttag till slutet av förlängningen och förlängningen till ratchet. Det blir antingen 7/16 eller 1/2-in. uttag.
4

Ta bort de tre skruvarna från ett hörn genom att vrida dem moturs. Lossa resten av pannan bultar halvvägs.
5

Skjut drain pan och paraply under överföringen pan.
6

in spetsen på skruvmejseln mellan pannan och växellådshuset i hörnet med de borttagna skruvarna och vrid, bryta förseglingen av packningen. Håll pannan paraply och centrera dräneringstråget under vätskeflödet. Vänta flödet till avsevärt dämpas.
7

bort de återstående bultarna, långsamt låta resten av transmissionsolja att strömma ut ur pannan. Ställ pannan åt sidan.
8

Ta bort de tre skruvarna som håller transmissionen filtret på plats och ta bort filtret, sätta den i stekpannan paraply.
9

Verifiera storlek av bultarna som håller ventilkroppen och fäst rätt uttag till förlängningen. Vrid skruvarna moturs för att ta bort dem. Ställ skruvarna åt sidan inom räckhåll. Ställ ventilen i paraplyet också.
10

glida ut från under lastbilen och rengör transmissionen pannan med delar renare och lump. Använd skrapan för att ta bort packningen och genom detta bort. Skjut pannan och reservdelar och skrapa under bilen och ta försiktigt bort tråget. Under lastbilen
11

Slide och använd packning skrapa bort packningen från växellådan att panorera parning yta.
12

Passa in den nya ventilhuset korrekt och montera bultarna i motsvarande hål och starta dem genom att vrida dem medurs.
13

Fäst hylsa och spärrskaft till varje bult och dra dem till ca 30 pounds per kvadrattum av vridmoment.
14

Rikta den nya transmissionen med bultarna och vätska hål och sätt i de tre fästbultarna. Twist dessa medurs för att starta och dra åt med skruvmejseln.
15

Passa pannan packningen med bulthålen i transmissionen pannan. Använda fyra till sex bultarna för att hålla packningen på plats och placera packningen och pannan mot växellådan. Starta fyra eller sex bultarna tillräckligt för att hålla pannan på plats genom att vrida dem medurs.
16

Infoga och starta de återstående bultarna. Kör dem alla ner till fingrarna.
17

Dra åt bultarna, flyttar från mitten av varje sida av pannan till hörnen. Dra åt bultarna till mellan 30 och 40 foot-pounds av vridmoment. Skjut ut, vilket de verktyg med dig.
18

Lyft lastbil utanför pallbockar och dra ut dem. Sakta sänka trucken helt och dra domkraften ut.
19

bort överföringen oljestickan och sätt tratten i öppningen. Häll försiktigt 04:56 liter i. Starta motorn och låt transmissionen att värma upp. Shift växlar var 10 till 15 sekunder.
20

Placera överföring i parken och kontrollera vätskenivån. Häll tillräckligt med vätska i för läsningen att vara full. Växla varje minut eller så igen för att säkerställa korrekt vätskeflöde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74065.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.