Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Felsökning av buller med Transmission Shifting

Det finns inget mer oroande än konstiga ljud som kommer från din bil. Oavsett om det är en skallra, gnäller, pop eller kritan, är det säkert att anta att oavsett vad som orsakar bullret inte gör din bil en björntjänst. Transmissioner är komplicerade mekaniska anordningar med hundratals rörliga delar. Även om du kanske inte kan reda ut exakt vad som händer med ljudet ensam, bör du kunna få en anständig uppfattning om var problemet ligger. Instruktioner
1

Lyssna noga på bullret din överföring gör. Korrekt identifiera källan för överföring buller beror på vilken typ av ljud du hör, så notera om det är en skallra, crunch eller annat brus.
2

Lägg märke till när ljudet uppstår. Ljud som uppstår när skiftning kunde relateras till kopplingen länksystem eller kopplingsaxeln styrlager, medan en låg skallra i femte växeln kan orsakas av hur bilen är byggd.
3

Pay uppmärksamma om bullret är konsekvent eller inträffar vid till synes slumpmässiga tidpunkter. Till exempel, om din sändning avger ett högt clunking ljud varje gång du lägger i back, problemet är väsentligt annorlunda från enstaka pip från din koppling. Konsekvent, höga ljud är en källa till oro.
4

Låt bilen gå på tomgång i friläge. Lyssna efter eventuella tecken på motorfel eller andra problem. Det ljud du hör kan tyckas vara relaterade till din sändning, men kan i själva verket vara problem med din transaxel, hjullager eller drivknutar. Låta bilen tomgång i friläge en stund hjälper separata maskinrum problem från transmission problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74108.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.