Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

1979 Corvette Bakre fjäderbult Vridmoment specifikation

Ett fordons bakre fjädrar är en del av upphängningssystemet . En bils fjädring måste hållas i gott skick , eller rida blir bumpier och grövre för passagerarna . Suspensionen håller även underredet från att komma i kontakt med marken , så när en suspension har äventyrats det finns en större risk för " bottna " och orsakar skador på fordonet . Reparation eller utbyte kan innebära att ta bort och installera de bakre fjädrarna . Delar

1978 eller 1979 Corvette bakre fjäder reservdelar kan användas för 1979 fjädring flera blad sammansatta fjädrar är de mest hållbara och kan hittas ingå i ett komplett fjäder utbytessats .
< br >
borttagning

Ta bort fjädrarna innebär stöttning den bakre delen av bilen , komprimera fjädern och fästa en kedja till våren . Sedan på länken bult , kuddar och hållare tas bort innan du sänker bilen tillbaka på pallbockar . Fjädern är sedan försiktigt bort och ersättas .


Installation & Specs Vridmoment När våren har återvänt och mittklämman rätt placerad , fästbultar kan ersättas. De måste dras åt till mellan 55 och 75 foot-pounds av vridmoment . Resten av delarna ersätts då i den ordning i vilken de togs bort . Då kan bilen sänkas och testas .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74112.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.