Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter stötdämpare på en 1997 Toyota Tacoma Xtra Cab 4X4

När Toyota Tacoma infördes 1995, presenterade den främre stöttor istället för stötar. De främre stagen är också kallad coil over chocker eftersom de inte är knutna till de integrerade knogarna i bilen. De verkliga chocker på Tacoma är i bak, men äldre Toyota-truckar har också stötar i fronten. Skillnaden mellan en chock och en strut är att chocken är en separat komponent från spiralfjädern, därför att den inte kräver en fjäder kompressor. Saker du behöver
Stoppklossar (2) katalog Jack
Jack står (2) katalog Skyddsglasögon
Metric skiftnyckel uppsättning
1/2-tums spärrnyckel med grunt metrisk socket ställa
Replacement chocker (med bussningar)
Visa fler instruktioner
1

Park din Toyota Tacoma på en plan, asfalterad yta och plats två stoppklossar framför och bakom en av framdäcken.
2

Lyft den bakre delen av Tacoma med ett jack under den bakre differentialen tillräckligt hög för att stödja den på pallbockar ställas under bakaxeln, bort från chocken bultar, muttrar och stål bromsledningar. Låt domkraften på plats under den bakre differentialen för extra stöd men har vikten av lastbilen vilar på läktaren.
3

Sätt på dig skyddsglasögon innan kryper under lastbilen med det metriska skiftnyckel set,

1/2-tums spärrnyckel med grunt metriska hylsor och stötar ersättning.
4

Håll en av de lägre cheferna chock bult med en metrisk skiftnyckel på plats och ta bort muttern med en spärr och metriska socket vrids moturs.
5 Steg

Upprepa 4 för övre chock och mutter. Om det behövs, byt ut muttern på bulten och slå den med en hammare för att lossa bultarna från de övre och undre stötmontering. Ta bort skruvar och muttrar.
6

Byt övre chock bult och mutter (med brickor) på nya chock och installera det genom att vända avlägsnandet. Byt lägre nästa chock. Denna stöt måste komprimeras för att anpassa den nedre bolthole till fästet så att bulten kan gå genom hålet korrekt. Se till att byta brickan på bulten. Dra den undre muttern med Ratchet och uttaget och håll emot bulten huvudet med en skiftnyckel.
7

Upprepa steg 4 till 6 för andra stötdämpare. Lyft trucken med domkraften, ta bort jack står sedan sänka din Tacoma till marken och ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74123.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.