Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter vattenpumpen på en 97 Blazer

En vattenpump på en 1997 Chevrolet Blazer passerar kylvätskan genom kylaren till motorn. Kylmediet temperaturen sänks i radiatorn genom luft som passerar genom gallret och fläkt. Vid denna punkt, är kylmediet passera genom vattenpumpen och in i motorn för att kyla motorns temperatur. När vattenpumpen sönder, vatten inte kan komma till motorn. Detta kommer att göra att motorn överhettas och kan orsaka allvarliga problem om de inte tas om hand omedelbart. Byta en vattenpump är något som kan göras hemma i ett garage i ungefär en timme. Saker du behöver
Kylvätska
Bucket
brytjärnet
Socket set, 3/8-tums enhet
tätningsmedel
momentnyckel
Spetstång

Visa fler instruktioner
1

dra din bil i garaget, och stänga av den. Öppna huven och ta bort den negativa ("-"). Batterikabeln
2

Placera en hink under kylaren, och placera den så att den är centrerad under avtappningspluggen. Dra avtappningspluggen, och låta allt kylmedel rinna ut. När det inte finns mer kylvätska i lastbilen, återanslut avtappningspluggen.
3

Demontera bultarna sammankoppling av radiator kåpan på ramen. Gör detta genom att få rätt storlek uttaget och vrid bultarna moturs. När skruvarna är avstängda, kommer höljet lossnar lätt med handen.
4

Kontrollera fläktkåpa för ett diagram över dirigeringen av serpentin bälte. Om det inte finns något schema, ta en bit av skrot papper och penna och rita ett diagram så att du vet hur man sätter Serpentine bältet tillbaka på när du sätter den nya vattenpumpen på.
5

Hitta rätt storlek socket som passar trissa spännare skruven och lossa det bara tillräckligt för att ta bort remmen från vattenpumpen remskiva.
6

Ta kylaren och Värmeslangarna bort från vattenpumpen. Pressa klämman med ett par nål-tång så att den blir större, och flytta ner slangen. Dra slangen från vattenpumpen. Värmaren slangen ligger på toppen av vattenpumpen, och kylarslangen är på botten av vattenpumpen.
7

Lossa skruvarna vattenpump till motorn. Du måste aktivera dem moturs. Om du inte kan ta bort vattenpumpen efter att du har tagit bort skruvarna, sedan ta en gummihammare och knacka på pumpen tills den lossnar.
8

Sätt thinner på en trasa och ren hem någon av den gamla packningen från motorn. Detta kommer att säkerställa en tät förslutning av den nya packningen.
9

Sätt lite tätningsmedel på den nya packningen och lägg packningen på nya vattenpumpen. Sätt den nya vattenpumpen tillbaka in i motorn, och finger åt bultarna. Använd din momentnyckel att skruvarna hårt.
10

tillbaka kylaren och värmare slangar på till vattenpumpen. Den kylarslangen går på botten och värmeslangen blir fäst till toppen av vattenpumpen.
11

Sätt Serpentine belt tillbaka på vattenpumpen. Se till att du kontrollerar din diagrammet för att se till att du sätter på dig bältet korrekt. Vrid spännare skruven medurs när du använder ett bändjärn att dra vattenpumpen mot dig.
12

tillbaka kylaren kåpan genom att vrida den medurs bultarna.
13

Anslut negativa batterikabeln.
14

Slå bilen på, och låt den gå tills den når driftstemperatur. På så sätt eventuell luft i ledningarna kommer att fly ut ur den öppna kylaren. När du är nöjd med att det inte finns något mer luft, då kan du lägga tillbaka locket på kylaren, se till att locket är tätt Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74129.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.