Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter termostaten på en 91 Nissan Pickup

Kylsystemet på 1991 Nissan pickups är utrustade med en termostat som reglerar motorns temperatur. Termostaten består av en temperaturkänslig fjäder som flyttar termostaten upp och ner som svar på kylmediets temperatur. När motorn är igång, reglerar termostaten kylmedelsflödet från kylaren till motorn, så att bara den rätta mängden kylmedel i hela motorblocket. Om termostaten pinnar, byt det så fort som möjligt. Saker du behöver
Fluid fånga pan
platt skruvmejsel
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums set drivhylsa (metrisk) katalog Flat metallskrapa
Rena trasor
nya termostaten med packning
Antifreeze
Visa fler instruktioner
1

Park 1991 Nissan pickup på en plan yta. Ställ in parkeringsbromsen och öppna huven.
2

Leta upp kylarslangen som går från toppen av kylaren till motorblocket. Följ den övre kylarslangen från kylaren till termostathuset. Slangen är fäst till termostathuset röret. Skjut pannan vätskan fångsten under motorn i den allmänna delen av termostathuset.
3

Lossa slangklämman genom att vrida ställbar skruv huvudet moturs med en platt skruvmejsel. Dra klämman ca 6 inches upp på kylarslangen. Vrid slangen fram och tillbaka med handen tills den lossnar från termostathuset röret. Dra slangen rakt av röret.
4

Lossa och ta bort de två fästbultarna från termostathuset med en spärr och en socket. Dra termostathuset från motorblocket och placera den på en ren trasa.
5

Dra termostaten rakt upp ur motorblocket. Skrapa någon av den gamla packningen utanför basen av termostathuset och motorblocket med en platt skrapa. Torka av basstationen termostathuset och motorblocket rent med en ren trasa.
6

Placera termostaten packningen över botten av termostathuset bas och skjut de två bostäder bultarna genom hålen för att hålla packningen på plats. Sätt in den nya termostaten i den övre delen av motorblocket med fjädern nedåt. Sänk huset tillbaka över motorblocket. Skruva fast de två fästbultarna i motorblocket tills tight. Slutför dra åt bultarna med Ratchet och uttag.
7

Skjut den övre kylarslangen tillbaka över termostathuset röret. Placera slangklämman över slangen och över termostathuset röret. Dra åt ordentligt med skruvmejseln tills slangen är ordentligt fastsatt termostathuset röret.
8

Ta bort kylarlocket och tillsätt kylvätska som behövs tills kylaren är full. Dra runt motorn och låt den gå tills motorn är varm eller tills kylvätskenivån sjunker insidan av kylaren. Detta kommer att visa att termostaten fungerar. Inspektera termostathuset och den övre kylarslangen avseende på läckor medan motorn är igång. Lägg mer kylvätska om det behövs för att fylla kylaren med motorn igång.
9

Stäng av motorn och dra vätskan fånga panorerar ut från under lastbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74141.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.