Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter ett hjulnav och hur tight att dra åt muttern

Hjulnavet inrymmer hjullager, vilket gör att hjulen rullar friktionsfritt, delvis på grund av den stora mängden fett förpackade i med lagren. Hjullagren stödja vikten av fordonet och dess last och samtidigt minimera den ansträngning som krävs av fordonet för att utföra sina uppgifter. Hjulnavet håller också alla delar av hjulet ordentligt monterade och håller hjulet ordentligt fastsatt på fordonet. Saker du behöver
domkraft
Handskar
Reservdelar specifika bilverktygen
(hylsnycklar) katalog Automotive fett
Wire klädhängare
Bearing installer
Tre-käke avdragare
Axel uttag och brytare bar Rags
Show More Instruktioner
en

Lossa lug nötter runt den inre delen av navkapseln användning av den lämpliga uttag men inte helt ta bort dem. Använd domkraften för att hissa upp bilen och återvända till muttrarna och ta bort dem, sätta dem på ett säkert ställe. Tag av hjulet och placera ur vägen. Med hjälp av en skruvmejsel och hammare, knacka på dammskyddet för att ta bort den och ställ den åt sidan på en säker plats.
2

Ta bort de två bromsok bultar, noga med att inte låta bromsoket att dingla med bromsledningen. Tvinnas tråden klädhängare och skapa en tillfällig slinga för att hålla bromsoket på plats, fästa på fordonet eller något i närheten som kan stödja bromsoket utan att dra på bromsledningen.
3

Ta bort skruven i mitten av hjulnavet och sedan ta mitt nav. Med en skruvmejsel och hammare, knacka försiktigt skåran i kanten av axelns mutter och använd lämplig sockel axelmuttern och breaker bar för att ta bort axelmuttern. Detta kommer att kräva en viss kraft, eftersom den är fäst med 200 ft-lbs. vridmoment. När axelmuttern har avlägsnats, gripa lagren med en trasa (för att skydda fingrarna och buffert mot fett) och dra med jämnt tryck för att glida av. Ta skölden, om så önskas, och rengör det.
4

Använd tre-käken avdragare för att avlägsna den inre lagerbanan. Knacka inre dammskyddet ut. Ta de gamla delarna och ställ dem åt sidan för att kasseras. Få de nya delarna redo att placeras på fordonet.
5

Byt skölden, när den har rengjorts, om detta gjordes, och placera den inre dammskyddet ordentligt i sin plats, trycka den på plats för hand och försiktigt knacka med ett verktyg, om det behövs, för att säkerställa att den är korrekt. Med handskar på händerna, applicera en generös mängd av fordonsindustrin fett på axeln för att skydda mot rost och skador.
6

Ta det nya navet lagret, kontrollera att det finns tillräckligt med fett på det och lägger till mer om behövs, och skjut det försiktigt på plats. Använd ett lager installer för att säkra den. Byt axeln mutter, med lämplig sockel axelmuttern och breaker bar att tillämpa 200 ft-lbs. av vridmoment. Med hjälp av en skruvmejsel och hammare, hack eller buckla den yttre delen av axeln muttern. Montera dammskyddet men kolla hjulnavet genom att snurra den några gånger för att se till att inga metall-på-metall ljud eller andra olämpliga ljud som kommer från rörelsen för spinning.
7

Byt hjulet och dra åt klackarna till 85 ft-lbs. av vridmoment, med hjälp av lämplig sockel storlek. Sätt tillbaka navkapseln, om något. Sänk bilen från domkraften och kassera alla gamla delarna ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74156.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.