Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

3.9L Cummins Diesel Motorspecifikationer

Den Cummings 3,9-liters turbodiesel 4BT motorn är en rak 4 konfiguration motor som används i bilar, inklusive små lastbilar, stadsjeepar och nyttofordon förutom många off-road applikationer som inkluderar båtliv, konstruktion utrustning, jordbruksmaskiner och andra off-road bruk. Främst på grund av dess förmåga att generera högt vridmoment vid lägre varvtal, är denna Cummins arbetshäst motor en favorit utbytesmotor för alla tillämpningar som kräver en liten dieselmotor eller övergång från bensin till diesel. Allmänna specifikationer

4BT mäter 30,6 inches lång, 24,6 inches bred och 37,7 inches hög. Det har netto 745-785 kg. utan vätskor eller tillbehör, beroende på konfiguration. Den "4BT" beteckningen innebär att den har fyra cylindrar och tillhör B-serien av Cummins-motorer. "T" står för "turbo". Den 4BT är en fyrcylindrig version av Cummins 6BT används i Dodge lastbilar som ersättning för åtta-cylindriga bensinmotorer.
Mekaniska specifikationer

3,9-liters Cummins dieselmotor är en åtta-ventil, in-line fyrcylindrig motor med en cylindervolym på 3,9 liter, eller 239 kubiktum. Den har en borrning i 4,02 inchesand ett kolvslag av 4,72 inches. Med kolven i den övre dödpunkten har motorn ett kompressionsförhållande på 17,5 till 1. Engine air leverans sker via en icke-intercooler turbo. Med oljefiltret, håller motorn 10 liter olja.
Ström

ursprungligen tillverkats, levererats denna fyrcylindriga dieselmotor 105 hästkrafter vid 2300 rpm och 265 foot-lbs. av vridmoment vid 1.600 rpm. Som av 2010, nya konfigurationer levererar 130 hästkrafter och 335 mul-lbs. av vridmoment. Du kan enkelt justera motorn för mer effekt genom att justera eller byta turbo, eller genom att använda olika insprutningsmunstycken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74158.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.