Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man använder ett svänghjul Turner

En svänghjul Turner låter dig rotera vevaxeln och håll den på plats vid montering en motor eller arbetar på kopplingar och växellådor, alla jobb som kräver vevaxeln som skall placeras i ett visst läge. Tänderna som omger utsidan av ett svänghjul gör det svårt att vrida för hand och "stöta" startmotorn kan köra svänghjulet förbi önskad position. Ett svänghjul turner griper in tänderna på svänghjulet, så att du kan flytta svänghjulet på plats utan att orsaka skador på svänghjulet eller dina händer. Saker du behöver
Svänghjul turner
Visa fler instruktioner
1

Håll svänghjulet turner i din dominanta hand, med den böjda armen av verktyget mot din högra sida.
2

Ställ kroken i slutet av den krökta armen på ett svänghjul tand.
3

Dra handtaget längs omkretsen av svänghjulet tills du känner trycket på verktyget handtaget. Skjut den platta spetsen placerad på änden av handtaget i springan mellan två svänghjul tänder.
4

Tryck handtaget till vänster för att rotera svänghjulet. Sluta trycka när du har svänghjulet placerat.
5

Dra handtaget mot den böjda armen för att frigöra verktyget från svänghjulet när vevaxeln sitter på plats. Vrid verktyget för att möta den böjda armen på din vänstra sida. Fäst verktyget till svänghjulet såsom beskrivits tidigare. Tryck handtaget till höger för att flytta svänghjulet i motsatt riktning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74166.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.