Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man gör en Oljesticka

En oljestickan är en av de viktigaste tillbehören för en motor. Om du har förlorat ditt oljestickan, eller om du har en äldre motor (oavsett om din bil, gräsklippare eller annat motordrivet objekt), och oljestickan är utsliten, byt ut den omedelbart. Lyckligtvis, skapa dina egna oljestickan är möjlig. Saker du behöver
Flat eller rund valstråd, 12-20 gauge (hitta 4-meters längder på din lokala järnaffär) katalog extra grov stålull
Tänger
avbitare
Tape mäta
Visa fler instruktioner
1

Skrubba första 6 till 2 inches av valstråd med hjälp av stålull. Använd en sida-till-sida snarare än upp-och-ner rörelse för att göra repor på stången för att hjälpa till att hålla oljan för mätning.
2

Hitta avståndet från änden av stången i "FULL"-märket på den gamla oljestickan med ett måttband. Med avbitare, lätt crimp den nya oljestickan vid samma punkt där den gamla oljestickan är markerad.
3

Gör ett "L" krök i staven vid samma totallängd som gamla oljestickan, med hjälp av tång. Detta kommer att säkerställa att du mäter ordentligt med det nya mätstickan, inte skjuta stången för långt. Bortom "L" böj, trim överskott längd som du vill med avbitartång.
4

Skapa din egen "FULL"-markeringen om du inte har den ursprungliga oljestickan. Hitta botten av oljetråget genom att föra in stången i rätt röret i motorn tills den stannar. Tvinga inte det bortom den punkten. Försiktigt markera oljestickan på toppen av röret, och göra ett "L" böj här med tång för att förhindra över-införande i framtiden. Trimma överskjutande längd bortom "L" böja som du vill.
5

Lägg olja i motorn i små men konsekventa steg, mäter mellan varje gång du lägger olja. När du märker att oljenivån ökar mycket snabbare mellan mätningarna, har du nått toppen av oljetråget och ska sätta märket "FULL" strax under denna punkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74171.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.